NEC met dank aan jubilerende Schöne nipt langs Cambuur

4 november 2022, 22:05   Bijgewerkt: 4 november 2022, 22:10

NEC heeft door een 0-1 overwinning op SC Cambuur beslag gelegd op de tweede overwinning van dit seizoen. Jubilaris Lasse Schöne (400e Eredivisiewedstrijd) toonde als waardig balvirtuoos zijn befaamde afstandsschot door vlak voor rust met een wonderschone goal voor de enige treffer van de avond te zorgen. Voor SC Cambuur was het dit seizoen al de negende wedstrijd dat het zelf niet wist te scoren. Door deze overwinning stijgt NEC voorlopig naar de tiende plek, waar SC Cambuur blijft hangen op een teleurstellende zestiende plaats.

Bij het zien van de basisopstellingen was wel duidelijk dat beide teams het vooral offensief nog niet op orde hadden. SC Cambuur is dit seizoen de minst scorende ploeg van de Eredivisie én wist al drie wedstrijden op rij het net niet te vinden. Pascal Bosschaart voelde zich dan ook genoodzaakt om het met middenvelder Michael Breij op de rechtsbuitenpositie te proberen. De doelpuntendroogte van NEC in uitwedstrijden duurde al vier wedstrijden en daarom trok Rogier Meijer zowel Landry Dimata als Ibrahim Cissoko uit de hoge hoed. Voor de talentvolle Cissoko betekende dit zijn basisdebuut in de hoofdmacht van de Nijmegenaren.  

In de openingsfase ontvouwde zich een wedstrijd geheel in de lijn der verwachting. Zowel SC Cambuur als NEC waren namelijk niet bij machte om voetballend kansen te creëren. De opbouwende fase was bij allebei de teams dik in orde, maar zodra de ruimtes op de vijandelijke helft kleiner werden, liepen vrijwel alle aanvallen spaak. Spelers zochten daarom voornamelijk met radeloze pogingen van aftand naar succes, maar na een aaneenschakeling van kansloze schoten - waarbij voornamelijk Jasper Cillessen handelend moest optreden - was de eerste poging van Lasse Schöne op slag van rust raak. In zijn 400e Eredivisiewedstrijd pegelde de veteraan met een snoeihard schot van een meter of twintig zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. Het zwabberschot vloog via de binnenkant van de paal in de bovenhoek en hierdoor sloot de Deen een doelpuntloze reeks van NEC in uitwedstrijden af in stijl.

Na rust lag het tempo aanzienlijk lager dan in de eerste helft. SC Cambuur was niet in staat om de hechte defensie van NEC te slechten. Op hun beurt speelde de ploeg van Rogier Meijer reactief én stichtte voornamelijk gevaar vanuit de omschakeling. Via Oussama Tannane en invaller Pedro Marques kreeg NEC de mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Typerend voor SC Cambuur dit seizoen was de misser Jamie Jacobs. De middenvelder kon uit een lage voorzet eenvoudig binnen prikken, maar verprutste de ultieme kans door wild over te schieten. In de ultieme slotfase poogde de thuisploeg het nog wel, maar de Nijmeegse muur hield stand. Het vrije weekend van SC Cambuur mocht dan ook niet baten en met lastige uitwedstrijden tegen Feyenoord en SC Heerenveen in het verschiet ziet het er somber uit voor de Friezen. NEC ontvangt dit kalenderjaar alleen nog RKC Waalwijk.

Opstellingen en beoordelingen*:

SC Cambuur: João Virgínia 7, Doke Schmidt 6.5 (23. Sai van Wermeskerken 6), Léon Bergsma 6, Marco Tol 6, Alex Bangura 6.5, Mees Hoedemakers 6, Mitchel Paulissen 6, Daniël van Kaam 6.5 (58. Jamie Jacobs 5), Michael Breij 5.5 (74. David Sambissa -), Roberts Uldri?is 5.5 (58. Tom Boere 5.5) en Silvester van der Water 6.5 (74. Milan Smit -)

NEC: Jasper Cillessen 7, Bart van Rooij 6, Philippe Sandler 6.5 (79. Joris Kramer -), Iván Márquez 6.5, Souffian El Karouani 6, Lasse Schöne 7, Oussama Tannane 6.5, Ibrahim Cissoko 6 (68. Jordy Bruijn 6), Dirk Proper 6, Landry Dimata 6 (68. Pedro Marques 5.5) en Magnus Mattsson 6 (86. Terry Lartey Sanniez -)

Man van de wedstrijd: Lasse Schöne

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen