Van Gaal krijgt opsteker uit Italië: middenvelder weer wedstrijdfit

4 november 2022, 18:45

Met het herstel van Matthijs de Ligt en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/409719/de-tijd-begint-te-dringen-memphis-ontbreekt-wederom-bij-barca/,_blank,Memphis Depay] wil het nog niet vlotten, maar drie weken voor de start van het WK in Qatar heeft Louis van Gaal wel goed nieuws mogen ontvangen uit Italië. Marten de Roon keert morgen namelijk terug in de wedstrijdselectie van Atalanta Bergamo.

De Roon deed tijdens de laatste interlandperiode nog anderhalve wedstrijd mee bij Oranje. Hij viel in tijdens het uitduel met Polen (0-2), en speelde een paar dagen later in de Arena de volle 90 minuten tegen België. Eind oktober moest hij zich in het thuisduel van zijn club met SS Lazio (0-2 verlies) echter geblesseerd laten vervangen met een blessure aan zijn bovenbeen.

Tijdens het laatste competitieduel van Atalanta, de gewonnen wedstrijd bij Empoli (0-2), hield die kwetsuur De Roon nog steeds aan de kant. Maar trainer Gian Piero Gasperini kan voor de topper van morgen weer beschikken over de 31-jarige middenvelder, die in noord-Italië aan zijn zevende seizoen bezig is.

En dat is goed nieuws voor zowel zijn club als het Nederlands elftal. De Roon is bij Atalanta doorgaans zeker van een plekje op het middenveld, en zou in de topper tegen Napoli dus zijn rentree kunnen vieren. Atalanta gaat morgen als nummer twee van de ranglijst de achterstand op koploper Napoli, die nu vijf punten bedraagt, terug te brengen naar twee. In Qatar is 39-voudig international De Roon een belangrijke kandidaat om naast Frenkie de Jong op het middenveld te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen