Ronald de Boer ziet het somber in voor 'grootste talent van Ajax'

4 november 2022, 14:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald de Boer denkt niet dat Naci Ünüvar zijn belofte bij Ajax nog gaat waarmaken. Een doorbraak van de negentienjarige aanvaller in de Johan Cruijff ArenA is vooralsnog uitgebleven. Dit seizoen wordt de technisch vaardige Ünüvar verhuurd aan Trabzonspor, waar hij maar weinig aan spelen toekomt.

In een interview met Voetbal International bespreekt Ronald de Boer de situatie van Mohamed Ihattaren, waarbij hij een zijpaadje bewandelt door een vergelijking met Ünüvar te trekken. "Het beklimmen van de berg lukt meestal wel, maar er als talent op blijven, is een stuk lastiger. Dat ondervinden zo veel spelers. Ik moet denken aan Naci Ünüvar", zegt hij.

Ünüvar won in 2019, toen hij vijftien jaar was, de Abdelhak Nouri Trofee voor grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. De verwachting was dat de aanvaller op jonge leeftijd zou doorbreken in het eerste elftal, maar onder Erik ten Hag kreeg hij nauwelijks kansen. Na het vertrek van Ten Hag en de komst van Alfred Schreuder veranderde de situatie van Ünüvar niet.

"Ik heb hem nog niet afgeschreven, maar een paar jaar geleden was hij het grootste talent van Ajax. Iedereen was het erover eens dat hij een grote speler zou worden. Als ik hem nu op een weegschaal leg, denk ik niet dat hij Ajax 1 uiteindelijk gaat halen. Je hebt als talent echt een lange weg te gaan", stelt De Boer. Ünüvar kwam in dienst van Trabzonspor nog maar 37 minuten in actie, verdeeld over drie invalbeurten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat Ünüvar overkomt zal ook Fitz-Jim overkomen. Fitz-Jim heeft heerlijke passes in zijn voeten. Al deze "talenten" moeten Ajax de rug toekeren, want Ajax gaat respectloos met hen om.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er moet gewoon veel beter nagedacht worden over het traject van dit soort jongens. Zoals KROTJE hieronder ook al zegt dreigt dit voor meer talenten op dit moment. Ajax is redelijk koopziek geworden en probeert krampachtig aan te klampen bij de absolute top. Je zult beter na moeten denken over mogelijk huurperiodes bij clubs waar jongens zich ook echt ontwikkelen. Unuvar naar Trabzon sturen was vanaf het begin volslagen kansloos. Hou zo'n jongen in Nederland en verhuur hem aan een club in het rechter rijtje waar hij te maken krijgt met vechtvoetbal. Voetballen kunnen ze allemaal wel als ze uit de jeugd komen, maar vaak hebben ze erg weinig tegenstand gehad.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen