Schreuder komt met blessure-update over Wijndal en Berghuis

4 november 2022, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De blessure die Owen Wijndal dinsdag opliep in het Champions League-duel met Rangers lijkt reuze mee te vallen. Ajax-trainer Alfred Schreuder hoopt dat de 22-jarige linksback zaterdag, daags voor de kraker tegen PSV, de training kan hervatten. Hetzelfde geldt voor Steven Berghuis, die eveneens niet ongeschonden uit de wedstrijd in Schotland kwam.

"Het ziet er op zich goed uit", antwoordt de trainer als hem wordt gevraagd een blessure-update te geven. Wijndal en Berghuis hebben vrijdag niet kunnen trainen, maar worden zaterdag wel weer op het trainingsveld verwacht. Of Wijndal de wedstrijd tegen PSV haalt, is nog maar de vraag. De linksback kreeg tegen Rangers de voorkeur boven Daley Blind en viel uit met een ogenschijnlijk lelijke enkelblessure, maar de ernst valt mee. Berghuis lijkt de wedstrijd van zondag wel te halen. "Dat Berghuis speelt is wat reëler dan Wijndal", aldus Schreuder. Brian Brobbey is weer volledig inzetbaar. Midweeks kampte hij met wat fysieke problemen, waardoor hij niet in actie kwam tegen Rangers.

Ajax doet zondag uitstekende zaken in de strijd om de landstitel als het PSV verslaat. Het gat tussen de clubs wordt dan vier punten in het voordeel van de Amsterdammers, die bovendien een wedstrijd minder hebben gespeeld. "Of we een voorschot op de titel kunnen nemen? Dat is een gevaarlijke uitspraak. We willen gewoon winnen. De competitie is nog lang niet beslist. Feyenoord is ook zeker een geduchte concurrent en AZ blijft een sterk team."

Doelpuntrijke wedstrijd

Eerder dit seizoen troffen Ajax en PSV elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Toen wonnen de Eindhovenaren met 3-5. Schreuder verwacht niet dat het publiek in de Johan Cruijff ArenA zondag weer zo'n doelpuntrijke wedstrijd krijgt voorgeschoteld. "Acht goals in een topwedstrijd is mooi voor het publiek, maar voor een trainer vaak wat minder", aldus de trainer, die onder indruk is van PSV. "Voorin zijn ze gevaarlijk, het middenveld is sterk en ze zijn ogen heel stabiel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt goed uit, Kan Blind weer te spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen