Kritiek op Ajax in Ihattaren-zaak: "Dat was gewoon gênant"

4 november 2022, 09:45

Mohamed Ihattaren is deze week maar weer eens het onderwerp van gesprek. De linkspoot maakte begin dit kalenderjaar op huurbasis de overstap van Juventus naar Ajax, dat hem graag een kans op herstel wilde geven. Maar ook in Amsterdam kwam Ihattaren er niet aan te pas, al mocht hij wel één keer invallen: in de bekerfinale tegen PSV. Jan van Halst is van mening dat Ajax dat beter niet had kunnen doen.

De regerend landskampioen van Nederland nam begin deze week het besluit dat eigenlijk niet kon uitblijven: Ihattaren keert na de jaarwisseling terug bij Juventus. Ajax had de mogelijkheid om hem eind dit jaar definitief over te nemen van de Italiaanse grootmacht, maar de Amsterdammers hebben dus besloten dat niet te doen. Van Halst had er een paar maanden geleden juist nog een goed gevoel over. "Nadat ik hem in de zomer had gezien, had ik zijn kans op slagen op 95 procent geschat. Ik was helemaal overtuigd", vertelt de analist bij Voetbal International.

Ihattaren maakte in de eerste weken van de voorbereiding een uitstekende indruk bij Ajax. "Ajax heeft hem persoonlijk begeleid. Een aai over de bol, maar soms ook een schop onder zijn kont", zegt Van Halst, die zag dat het uiteindelijk niet heeft mogen baten. "De crux zit in zijn privéleven. Wat je daar allemaal over hoort en leest, de figuren om hem heen met kwade bedoelingen. Het is zo moeilijk om daaruit te komen. Ik heb ook een soort medelijden met hem. Het is gewoon een sneu verhaal."

Het huwelijk tussen Ajax en Ihattaren blijft beperkt tot slechts één optreden in de hoofdmacht. De linkspoot maakte in april vlak voor tijd zijn debuut in de bekerfinale tegen uitgerekend PSV, zijn oude werkgever. Dat kwam toenmalig Ajax-trainer Erik ten Hag op veel kritiek te staan. Ook Van Halst vindt dat de Amsterdammers dat anders hadden moeten aanpakken. "Het enige waar Ajax hem in had kunnen beschermen, was de invalbeurt in de bekerfinale tegen PSV. Dat was gewoon gênant. Ihattaren werd heel geforceerd bij de selectie getrokken."

Lees ook: Ihattaren laat voor het eerst sinds Ajax-nieuws van zich horen

Anonimiteit

De grote vraag is wat er staat te gebeuren met Ihattaren. Hij keert terug naar Juventus, maar daar zal hij normaliter niet aan de bak komen. Van Halst vreest het ergste. "Je hebt enige vorm van rust en stabiliteit nodig. Bij Ihattaren snap ik er allemaal niets meer van. Ik denk nu vrij fatalistisch over zijn toekomst als voetballer. Gerald Vanenburg heeft zich om hem bekommerd, Rafael van der Vaart stuurde appjes, Wesley Sneijder deed een oproep op hem te helpen. Het hielp allemaal niets. Ik vraag me af of Ihattaren überhaupt ooit nog gaat voetballen. Ik vrees dat hij over een jaar of vijf in de anonimiteit leeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jongetjes als Mo zijn zowel als sporter als maatschappelijk schuim van de maatschappij. Geen aandacht en energie meer aan hem schenken.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

over een jaar of 5??ik denk dit seizoen al

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan van Halst. Wie???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen