Teze niet langer onomstreden: "Het heeft me natuurlijk wel geraakt"

4 november 2022, 07:45

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij greep het laatste groepsduel in de Europa League aan om een aantal sterkhouders rust te geven en enkele reservespelers in actie te kunnen zien. Jordan Teze was een van de spelers die het in de uitwedstrijd tegen FK Bodo/Glimt vanaf het begin mochten laten zien. Teze begon het huidige seizoen nog als basisspeler, maar is inmiddels niet meer zeker van zijn plek.

Het ging vorig seizoen hard met Teze. De verdediger was onomstreden bij PSV en mocht zich in juni voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Teze maakte zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Wales en kreeg van bondscoach Louis van Gaal ook minuten in de thuiswedstrijden tegen Polen én Wales. Ook onder Ruud van Nistelrooij was Teze in eerste instantie zeker van zijn plek. Maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. In de Europa League begon hij in vier van de zes wedstrijden op de bank. Ook tijdens de recente competitieduels met sc Heerenveen en FC Utrecht moest hij genoegen nemen met een reserverol.

"Ik heb in het begin veel gespeeld, vooral als rechtsback. Sinds begin oktober wat minder, maar nu ben ik weer op de weg terug", zei Teze donderdagavond na afloop van het uitduel met FK Bodo/Glimt voor de camera van ESPN. "Het is aan mij om op de trainingen en in deze wedstrijden te laten zien dat ik gewoon moet spelen." Teze speelde gisteravond als centrumverdediger, waar hij in de eerste maanden van het seizoen vooral als rechtsback zijn opwachting heeft gemaakt. Volgens criticasters is Teze kwetsbaar op die positie, maar daar denkt de verdediger zelf anders over. "Ik vind het niet erg om als rechtsback te spelen. Centraal is ook fijn, maar het maakt mij niet heel veel uit."

Of Teze nou als centrumverdediger of rechtsback zijn opwachting maakt, hij zal er alles aan gelegen zijn zo snel mogelijk een basisplaats te heroveren bij PSV en zich weer in de kijker van het Nederlands elftal te spelen. Teze behoorde in juni dus nog tot de selectie van Oranje, maar Van Gaal heeft hem niet opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het WK in Qatar. "Het heeft me wel geraakt. Afgelopen zomer zat ik nog bij het Nederlands elftal, daarna niet meer en nu ook helemaal niet bij de selectie. Het heeft me natuurlijk wel geraakt, maar ik probeer het zo goed mogelijk om te zetten en er positieve dingen uit te halen. Daarvan hoop ik uiteindelijk een beter mens en een betere speler te worden", aldus de rechtspoot. 

Lees ook: De beoordelingen van PSV na de simpele zege op Bodø/Glimt

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen