Zéér knappe zeges Nederlandse coaches Van den Brom en Veldman

3 november 2022, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse coach Robin Veldman heeft voor een ommekeer gezorgd bij Anderlecht. Eindigde de eerste wedstrijd onder zijn leiding nog in een gelijkspel een week geleden, won hij dit weekend in de Jupiler Pro League en gaf hij dat een passend vervolg in de Conference League. Door een knappe 0-2 zege bij Silkeborg is de Belgische club tweede en gaat het de tussenronde in van het derde toernooi van Europa.

Daarbij hielp het overigens dat de thuisclub na ruim twintig minuten een directe rode kaart pakte, omdat Yari Verschaeren als doorgebroken speler neergehaald werd. Op dat moment stond de formatie van basisklant Jan Vertonghen en invaller Wesley Hoedt overigens al op voorsprong door een treffer van Lior Refaelov. Ondanks een veld- en nummeriek overwicht van de gasten bleef de voorsprong tot vlak voor tijd marginaal, maar het was wel genoeg voor de tweede plaats achter West Ham United, dat al zeker was van de eerste plek.

Lees ook: Schokeffect bij Anderlecht na aanstellen Nederlandse coach Veldman 

Lech PoznanVillarreal 3-0

Waar de start van Veldman uitstekend is, kan dat niet van Quique Setién worden gezegd. De oefenmeester gaf vorige week een overwinning weg bij zijn debuut als opvolger van Unai Emery, verloor dit weekend in La Liga en ging op bezoek bij het Lech Poznan van John van den Brom met liefst 3-0 (!) onderuit. El Submarino Amarillo was weliswaar al geplaatst, toch was het een forse nederlaag, waar invaller Arnaut Danjuma niets meer aan kon voorkomen. Een opsteker voor coach John van den Brom, die net als collega Veldman met zijn ploeg de tussenronde ingaat van de Conference League.

1. FC Köln - OGC Nice 2-2 

De Duitse afvaardiging Bayern München, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, RB Leipzig en 1.FC Union Berlin waren al zeker van overwintering in Europa. De enige club van onze oosterburen die nog niet zeker was van een volgende ronde, was 1. FC Köln. Het wist dat het een overwinning nodig had op OGC Nice, wat Nederland weer zou helpen in de coëfficiëntenstrijd. Hoewel een vroege 0-2 achterstand nog wel knap ongedaan werd gemaakt door de thuisclub, werd 1. FC Köln de eerste Duitse club die na de jaarwisseling niet actief is in Europa. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen