Nederland ziet rivaal Frankrijk ook toeslaan in coëfficiëntenstrijd

3 november 2022, 21:00

AS Monaco en FC Nantes hebben donderdagavond in de strijd om de coëfficiënten goede zaken gedaan namens Frankrijk. De clubs uit de Ligue 1 boekten allebei een overwinning in de Europa League en zijn daarmee zeker van overwintering in dat toernooi. Monaco en Nantes zien we terug in de tussenronde.

Monaco had in eigen stadion weinig problemen met Rode Ster Belgrado. De Monegasken stond halverwege al op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Kevin Volland. Een treffer van Wissam Ben Yedder werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd. Na de thee hielp Rode Ster een handje en maakte Milan Rodic een eigen doelpunt. Guélor Kanga zorgde nog voor wat spanning, maar het slotakkoord was voor Volland. Hij maakte zijn derde en bepaalde de eindstand op 4-1.

Dat was dus niet het enige succes voor Frankrijk, aangezien ook Nantes drie punten pakte. Nantes wist dat er gewonnen moest worden op bezoek bij Olympiakos en dat deed de huidige nummer vijftien van de Ligue 1. In Griekenland vielen de doelpunten een stuk later dan in Monaco. Mostafa Mohamed opende in de 79e minuut de score en zag dat ploeggenoot Ludovic Blas de wedstrijd vlak voor tijd op slot gooide. Nantes overwintert in het kielzog van SC Freiburg.

Gelukkig wisten Feyenoord (1-0 overwinning op Lazio) en AZ (2-1 winst op Dnipro) namens Nederland voor een dikke coëfficiëntenbonus te zorgen. PSV kan op bezoek bij FK Bodø/Glimt ook nog voor succes zorgen. Daarnaast zal er met een schuin oog moeten worden gekeken naar Frankrijk en Portugal. Stade Rennes OGC Nice en Sporting Braga komen ook nog in actie. Portugal is de nummer zeven van de ranglijst. Nederland staat zesde, Frankrijk bezet de vijfde plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen