Weerzien met Ajax lonkt voor Ten Hag ondanks zege

3 november 2022, 20:46

Erik ten Hag kan aan Ajax worden gekoppeld in de volgende ronde van de Europa League. Met zijn Manchester United is hij namelijk ondanks de overwinning op Real Sociedad (0-1) donderdagavond op de tweede plaats geëindigd in de groepsfase. Daardoor gaat hij een loting in, waarin hij mogelijk aan zijn oude werkgever gekoppeld gaat worden. 

Ten Hag had ondanks de moeilijke missie in Baskenland behoorlijk wat verrassingen in zijn elftal. Donny van de Beek stond voor het eerst in de periode van de Nederlandse coach in de basiself na zijn blessure en net als vorige week kreeg Alejandro Garnacho (18) weer een basisplek. De buitenspeler hield bijvoorbeeld Marcus Rashford op de bank, maar bewees zijn potentie al snel. Na een goede actie van Cristiano Ronaldo opende hij na goed een kwartier de score voor The Red Devils.

Door de 0-1 nederlaag in eigen huis tijdens de openingsronde en een minder goed doelsaldo, moest Manchester United op jacht naar een tweede treffer om de eerste plek te pakken. Ronaldo liet nog in de eerste helft een enorme kans liggen, want zijn lob ging over het doel van de thuisclub. Van de Beek kon zijn stempel amper tot niet drukken bij de aanval en werd na een klein uur vervangen door Marcus Rashford.

Lees ook: Antony acht zichzelf hierin beter dan collega Cristiano Ronaldo

Met de in topvorm verkerende aanvaller binnen de lijnen deed Manchester United er alles aan om de tweede goal en daarmee groepswinst veilig te stellen. Verdediger Harry Maguire werd zelfs als stormram gebracht door Ten Hag en mede met zijn inbrengen kreeg de Engelse club een ultieme kans, maar de bal werd uiteindelijk niet binnengewerkt. Daardoor gaat het de tussenronde in van de Europa League, waarin topploegen als Barcelona, Juventus, Bayer Leverkusen én Ajax lonken.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen