Antony acht zichzelf hierin beter dan collega Cristiano Ronaldo

3 november 2022, 17:58

Antony is na de storm van kritiek over zijn actie van vorige week nog altijd even zelfverzekerd. In het Europa League-duel tegen Sheriff Tiraspol (3-0) liet de Braziliaanse rechtsbuiten een opvallend trucje zien dat niet veel opleverde, waardoor kritiek volgde. In gesprek met ESPN geeft Antony echter aan zijn skills de beste uit de hele selectie van Manchester United te vinden.

Bij een 0-0 stand nam Antony een week geleden de bal aan door twee keer om zijn as te draaien, waarna de steekpass die volgde mislukte. Onder andere oud-voetballer Leroy Rosenior liet zich bij Sky Sports woedend uit. "De meest nutteloze truc die ik ooit heb gezien. Het was bizar", stelde Rosenior. Ook United-trainer Erik ten Hag reageerde na afloop van de zege op de actie van Antony: "Geen probleem, zolang het maar functioneel is", aldus de Nederlandse oefenmeester, die Antony wel in de rust naar de kant haalde.

Antony zelf trekt zich echter weinig aan van de kritiek in de media. Op Instagram schreef de Braziliaan al dat de United-supporters meer van dit soort acties kunnen verwachten. "Ik zal niet stoppen met datgene wat me heeft gebracht naar waar ik nu ben", aldus Antony. Dit seizoen heeft Antony overigens zijn waarde voor United al deels bewezen, de oud-Ajacied was in zes Premier League-wedstrijden al drie keer trefzeker. Vanavond zal de Braziliaan niet in actie komen in de Europa League, hij kampt met een lichte blessure.

Beter dan Ronaldo

Wanneer gevraagd hoe hij zijn eigen vaardigheden vergelijkt met zijn medespelers is Antony zelfverzekerd. "Er zijn een hoop skillers in het team", begon Antony. "Het is ook een van de kenmerken van mijn spel, dus ik zet mezelf hier neer. Ik denk dat ik een van de beste skillers van het team ben." Onder meer Cristiano Ronaldo heeft gedurende zijn carrière al vaker technische hoogstandjes laten zien, maar Antony heeft wel degelijk een voorkeur. "Natuurlijk zijn er ook anderen die vaardig zijn, maar ik kies voor mezelf." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen