KNVB bestraft FC Utrecht voor oerwoudgeluiden tegen Ajax

3 november 2022, 16:44

FC Utrecht ontvangt een boete van 10.000 euro, waarvan 5.000 euro op een voorwaardelijke basis van twee jaar, vanwege de wanordelijkheden in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dat heeft de KNVB donderdagmiddag bekend gemaakt. 

Op 28 augustus waren er vanuit de supporters van de Domstedelingen oerwoudgeluiden en antisemitische spreekkoren te horen. Nadat Ajax-spits Brian Brobbey de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong had gezet, wat tevens de eindstand zou blijken, liet de Utrecht-aanhang zich van zijn slechtste kant zien richting de Ajacied. 

Hoewel scheidsrechter Danny Makkelie in eerste instantie de geluiden niet opving, werd vervolgens op zijn instructies de stadionspeaker in de Galgenwaard gevraagd om te stoppen met de oerwoudgeluiden. Ajax-trainer Alfred Schreuder gaf na afloop van het duel dat hij de geluiden ook niet had gehoord, maar dat hij anders eventueel zijn spelers de instructies had gegeven om het duel te staken. De KNVB heeft nu dus de zaak met een boete afgedaan.

Brobbey reageert nuchter 

Brobbey, die meerdere keren het doelwit van de spreekkoren leek te zijn, reageerde na afloop van het Eredivisie-duel nuchter over het voorval. "Na de wedstrijd zat ik op mijn telefoon te kijken en zei mijn broer tegen me: "Ze maken apengeluiden…", zo stelde Brobbey.  "Het doet me niet zoveel hoor. Dit is hun probleem toch? Misschien krijgen ze wel een boete. Mij boeit het niet zoveel." Hoewel de Ajacied de spreekkoren wel als belediging beschouwt, nam Brobbey liever sportieve wraak. "Het is niet leuk om te horen. Maar wij stonden wel met 0-2 voor. Ze mogen lekker praten, uiteindelijk hebben wij gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen