Van der Vaart bespreekt spitsen die hij mee zou nemen naar WK

3 november 2022, 12:52

Als Rafael van der Vaart het voor het zeggen zou hebben bij het Nederlands elftal, dan zou hij Vincent Janssen en Luuk de Jong meenemen naar het WK in Qatar. Voor Brian Brobbey en Wout Weghorst zou dat slecht nieuws betekenen.

Van Gaal moet de komende week een hoop knopen doorhakken, als hij dat niet al heeft gedaan. In de spitspositie lijkt de bondscoach een keuze te moeten maken tussen Janssen en Brobbey. "Ik vind dat Janssen het heel goed heeft gedaan de laatste tijd, dus ik dat dat hij het ook gaat worden. Dat is mijn gevoel. Ik weet een beetje hoe Van Gaal denkt en verwacht dat Janssen het gaat worden. Brobbey zijn tijd komt nog wel", aldus Van der Vaart bij Ziggo Sport.

Voor de rol van pinchhitter lijkt het te gaan tussen Luuk de Jong en Weghorst. Over de spits van PSV was Van der Vaart afgelopen zondag opvallend negatief. "Ik zei dat ik vind dat hij niet zo goed kan voetballen omdat veel ballen van zijn voet af springen. Maar als pinchhitter vind ik hem de allerbeste. Pierre van Hooijdonk, Jan Vennegoor of Hesselink en Youri Mulder hebben die rol ook vervuld. Het is helemaal geen lelijke rol, maar De Jong is geen spits naar wie ik kijk en denk : . Dat liet ik zien en kwam misschien een beetje lullig over."

Dat Van der Vaart zich kritisch uitliet over de PSV-aanvoerder, betekent niet dat hij De Jong niet hoog heeft zitten. "Ik ben heel erg fan van hem. In zijn soort is er op de wereld geen betere te vinden."

Lees ook: Van der Vaart zou 'Malen in vorm' basisplaats geven bij Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen