Coëfficiënten: Portugal en Frankrijk leggen druk bij Nederland

2 november 2022, 23:24

Portugal en Frankrijk hebben in de strijd om coëfficiëntenpunten woensdagavond geen fout gemaakt. Benfica boekte een simpele zege op Maccabi Haifa en stelde daarmee groepswinst veilig, terwijl Paris Saint-Germain een knappe overwinning boekte op bezoek bij Juventus.

Beide ploegen scoorden daarmee 0,333 punt voor hun landen. De Fransen liepen daardoor opnieuw uit op Nederland, terwijl Portugal de achterstand op de huidige nummer zes van de coëfficiëntenranglijst verkleinde. Het verschil tussen Nederland en Portugal bedraagt na vanavond 0,918 punt. Dat staat gelijk aan drie overwinningen voor de Zuid-Europeanen.

Lees ook: Schmidt stunt en ontneemt PSG op bizarre wijze groepswinst

Donderdagavond heeft Nederland de kans om terug te slaan. Namens Portugal komt alleen SC Braga in actie, terwijl Nederland met PSV, AZ en Feyenoord en drie troeven in handen heeft. De twee eerstgenoemde clubs zijn al zeker van overwintering in hun poules en kunnen nog groepswinst veiligstellen. Feyenoord moet winnen van Lazio om kans te houden op een plek in de volgende ronde van de Europa League.

Dat Benfica zich op de valreep nog verzekerde van de eerste plaats in de poulefase, kan slecht nieuws betekenen voor Nederland. Op het gebied van de coëfficiënten is het voor Nederland het meest gunstig als de Portugese clubs zo snel mogelijk sneuvelen. Als groepswinnaar treft Benfica een nummer twee uit een andere poule. Dat kunnen clubs als Borussia Dortmund en RB Leipzig zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen