Schmidt voltooit wonder met krankzinnige apotheose, PSG treurt

2 november 2022, 23:00   Bijgewerkt: 2 november 2022, 23:37

Het Benfica van Roger Schmidt heeft zich op de valreep verzekerd van groepswinst in de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt kwam in de absolute slotfase op exact gelijke hoogte met Paris Saint-Germain, waardoor de gemaakte doelpunten in uitwedstrijden de doorslag gaven. Daarin bleek Benfica de beste.

En dat terwijl Tjaronn Chery de Portugezen nog aan het zweten bracht. De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen trok de stand na 26 minuten gelijk vanaf elf meter. Het hielp Maccabi uiteindelijk niet. Benfica scoorde na de onderbreking nog vijf keer, waardoor het uiteindelijk naast PSG kwam. Beide ploegen hebben veertien punten verzameld, zestien keer gescoord en zeven tegengoals geslikt. Qua uitdoelpunten moest PSG echter het onderspit delven. Het zorgde na afloop logischerwijs voor een vreugde-explosie bij de Portugezen, die dankzij de late goals grootmachten als Real Madrid, Manchester City en Bayern München ontlopen.

Paris Saint-Germain

Het zorgde voor een enorme domper bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaren moesten lange tijd vrezen voor puntenverlies tegen Juventus, maar de Franse topclub pakte de volle buit. Dat bleek niet genoeg om de poule als nummer één af te sluiten. Desondanks deed PSG zelf wat het moest doen. Uiteraard speelde Kylian Mbappé weer een hoofdrol bij de uitploeg. Op aangeven van Lionel Messi opende de Fransman voor rust de score, terwijl hij na zeventig minuten aan de basis stond van de winnende goal van Nuno Mendes.

Daarvoor had Leonardo Bonucci de stand nog gelijkgetrokken. Het leverde Juventus niets meer op. Juve eindigde op de derde plaats in poule H, met evenveel punten als hekkensluiter Maccabi (drie). Juventus slaagde er voor de eerste keer sinds het seizoen 2013/2014 niet in om de volgende ronde van de Champions League te bereiken en vervolgt het avontuur in de Europa League.

Overige uitslagen

FC Kopenhagen - Borussia Dortmund 1-1

Manchester City - Sevilla 3-1

Real Madrid - Celtic 5-1

Shakhtar Donetsk - RB Leipzig 0-4

AC Milan - RB Salzburg 3-0

Chelsea - Dinamo Zagreb 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi loten tegen Inter, Liverpool of Milan en in de eerste KO ronde eruit. Goed voor de coëfficiënten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen