Lazio-coach woest op KNVB: "Voelen ons in de maling genomen"

2 november 2022, 21:00

Maurizio Sarri kan totaal geen begrip opbrengen voor het besluit van de KNVB om Feyenoord dit weekend een vrij weekend te gunnen. De Rotterdammers hoefden niet in actie te komen met het oog op de ontknoping in de Europa League. Daar begrijpt de coach van tegenstander Lazio niets van.

"We voelen ons in de maling genomen", wordt de coach van de Italiaanse subtopper geciteerd door Voetbal International. Sarri vindt het oneerlijk. "Niet alleen voor ons. Ook voor de andere ploegen, Sturm Graz en FC Midtjylland. Het is gewoon jammer. Deze wedstrijd staat toch allang gepland? Het is beschamend", aldus de Italiaanse oefenmeester.

Lazio heeft donderdagavond aan een punt genoeg om overwintering in de Europa League veilig te stellen. Een gelijkspel uit het vuur slepen is voor de coach echter niet het hoofddoel. "Ik heb hier gespeeld, je kan hier niet op 0-0 spelen", aldus Sarri. "Wie hier speelt, moet 110 procent van zijn capaciteiten gebruiken."

Lazio voert momenteel de groep aan met acht punten, drie meer dan Feyenoord. De Rotterdammers staan op de derde plaats. Voor Feyenoord kan het nog alle kanten op: overwinteren in de Europa League, een vervolg in de Conference League of uitschakeling.

Lees ook: Slot hint op verrassing in opstelling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heb wel gelijk slaat nergens op .

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo enorm laag om hier over te klagen. Complete idioot.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al dus de man die een selectie heeft die 2x zo duur is als alle clubs in deze groep. Hij kan zich beter boos maken waarom zijn elftal nog niet gekwalificeerd is . Verder hoeft het niet eens een voordeel te zijn

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog even los ervan dat het volgens mij altijd maar de vraag blijft of het nou een voordeel is of niet. Na het verlies tegen Sturm Graz vorige week was het misschien ook wel gunstig geweest om wel te kunnen spelen en met een beter gevoel aan de wedstrijd tegen Lazio te beginnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen