Woeste Kuyt grijpt in: "Dan heb je aan mij een verkeerde"

2 november 2022, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt is van plan om vaker met de harde hand te gaan regeren bij ADO Den Haag. De debuterend hoofdcoach leek de laatste weken wat beter te presteren, maar slikte afgelopen vrijdag een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen Helmond Sport. Het gaf Kuyt de reden om keihard in te grijpen.

Kuyt liet zijn ploeg afgelopen week kilometers rennen. "Ik wilde ze laten zien dat het soms nodig is om jezelf pijn te doen", vertelt de oud-topaanvaller aan het Algemeen Dagblad. "We willen allemaal mooie doelpunten maken en aan de bal zijn. Maar zo werkt het niet in het voetbal. Je moet er gewoon keihard voor werken en als je dat niet doet, heb je aan mij de verkeerde. Dan ben je niet in staat voor ADO te spelen. Al heb ik wel tegen de groep gezegd dat ze het niet als straftraining moesten zien."

Wentges

Doelman Hugo Wentges begreep de beslissing van zijn coach. "Ik heb gewoon tegen mezelf gezegd: mond dicht en lopen. Op het veld voelde het eerlijk gezegd niet alsof we te weinig inzet toonden. Maar we hebben net de beelden bekeken en ik moet zeggen: het was schrijnend vrijdag. Dus ja, dan kan ik alleen maar zeggen dat we die training van zondag hadden verdiend. Het was goed om onszelf zo zonder bal pijn te doen."

ADO presteert dit seizoen tot dusverre dramatisch. De Hagenaars, die afgelopen seizoen nog nipt naast promotie grepen, staan op de teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het dubbele aan dit soort acties dat je de schuld volledig bij je spelers legt en dat terwijl jij als coach eindverantwoordelijke bent. Als in een spelersgroep dan het gevoel leeft dat jij er als trainer gewoon niks van bakt werkt dit alleen maar averechts.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen