Schreuder overweegt Ajax met Brobbey én Kudus in basis

2 november 2022, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder heeft de optie in zijn hoofd zitten om met Mohammed Kudus én Brian Brobbey in de basis te beginnen bij Ajax. De coach van de Amsterdammers kiest de afgelopen weken steeds voor een van de twee talenten, maar mogelijk treedt het duo binnenkort samen aan.

"Ik heb daar zeker over nagedacht", reageerde Schreuder dinsdagavond na de gewonnen wedstrijd op bezoek bij Rangers tegenover het Algemeen Dagblad. "Als coach denk je daaraan, omdat je ziet dat dat ook bij elkaar zou kunnen passen. Maar het moment is nog niet geweest dat ik dacht: dat gaan we doen", aldus Schreuder, die dinsdag niet kon beschikken over de lichtgeblesseerde Brobbey.

Schreuder gebruikte Kudus, van origine een middenvelder, dit seizoen uitsluitend als spits. "Op '10' heeft Mo nog niet gespeeld, omdat ik andere keuzes maak en hij het als spits goed doet. Tegen Rangers hebben we weer gezien dat hij dat uitstekend invult." Tegen Rangers scoorde de Ghanese linkspoot opnieuw. Dit seizoen staat zijn teller in alle competities al op tien goals.

Het lijkt erop dat Brobbey voor komende zondag tegen PSV weer inzetbaar is. De jonge spits vormde de afgelopen weken de voorhoede met Dusan Tadic en Steven Bergwijn. Steven Berghuis begon in die duels als aanvallende middenvelder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom ga je dat wereld kundig maken ,is dat om de tegenstanders te helpen, ik snap deze idioot niet ,Ten Hag was wat ij betreft misty, deze kwal wet niks van voetballen af

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen