'Van Bronckhorst dreigt baan kwijt te raken aan voorganger'

2 november 2022, 14:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 1-3 nederlaag die Rangers FC dinsdagavond leed tegen Ajax zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor Giovanni van Bronckhorst. De Schotse club werd door het verlies de slechtste deelnemer aan de groepsfase van de Champions League aller tijden, en volgens de Schotse bookmakers zou dat voor Van Bronckhorst weleens het einde van zijn tijd als manager bij de club kunnen inleiden.

Een woordvoerder van Betfair zegt tegen de Glasgow Evening Times dat de druk op Van Bronckhorst alleen maar meer zal toenemen na de teleurstellende Europese campagne van de Gers. "Een weddenschap dat hij volgend jaar vertrekt levert je nu een odd van 4/7 op, maar bij een vertrek in de komende twee maanden is dat nu 4/1. De bookmaker heeft wel een idee wie Gio's plaats op de bank zou kunnen innemen mocht het zover komen: "Steven Gerrard is met 2/1 de uitgesproken favoriet om terug te keren op Ibrox."

Gerrard kende een goede periode bij Rangers, maar verliet de club halverwege vorig seizoen om zijn loopbaan voort te zetten in de Engelse Premier League. Hij ging aan de slag bij Aston Villa, dat hem enkele weken geleden echter ontsloeg. Het clubicoon van Liverpool is daarom per direct  beschikbaar en wordt in Schotland nu dus als favoriet gezien om zijn oude club naar rustiger vaarwater te leiden.

Finale

Van Bronckhorst kende een goede start in Schotland. Nadat hij dat eerder bij Feyenoord ook al had gedaan, kwam hij in Glasgow voor de tweede keer als trainer terug bij een club waarvoor hij ook als speler uitkwam. In zijn eerste maanden leidde hij Rangers FC naar de finale van de Europa League, die na strafschoppen verloren ging tegen Eintracht Frankfurt. In de Schotse Premier League eindigde hij als tweede achter rivaal Celtic. Ook dit seizoen moet Rangers die club vooralsnog voor laten gaan. Na twaalf duels heeft Rangers een achterstand van vier punten op de stadgenoot.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen