Sancties Rusland leiden tot financiële strop voor SC Heerenveen

2 november 2022, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen kan voorlopig fluiten naar een fors bedrag dat het tegoed heeft van CSKA Moskou. De Russische club nam in 2020 de Nigeriaan Chidera Ejuke voor zo'n twaalf miljoen over van de Friese club, maar kan door de sancties die aan Rusland zijn opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne niet voldoen aan de laatste betalingsverplichting.

Dat schrijft Voetbal International vandaag. De club zou nog 3,1 miljoen euro moeten ontvangen voor de aanvaller, maar dat had afgelopen mei al op de rekening moeten staan. "CSKA zegt dat er geen betalingen gedaan kunnen worden vanwege de afsluiting van het Swift-betalingssysteem", zegt Heerenveen-directeur Cees Roozemond tegen het tijdschrift.

Toch verwacht hij dat de club alsnog gaat krijgen waar het contractueel recht op heeft. "We zijn niet de enige club die een probleem heeft met het ontvangen van transfersgelden uit Rusland", weet Roozemond. "Het speelt op het niveau van de UEFA en FIFA nu", vervolgt hij, "dus ik ben ervan overtuigd dat we dat geld uiteindelijk krijgen." Overigens kan de club, die het de laatste jaren financieel niet makkelijk had, de uitgestelde betaling wel opvangen: "Gelukkig hebben we voldoende buffer."

Inmiddels verhuurd

Ejuke staat nog altijd onder contract in Moskou, maar wordt momenteel verhuurd aan het Duitse Hertha BSC. Daar kwam hij dit seizoen in twaalf Bundesliga tot drie assists, maar wist hij nog niet te scoren. Waar hij in de Eredivisie in 25 duels negen keer het net vond, lukte hem dat in de Russische Premier Liga in 55 wedstrijden tien keer. Ejuke is achtvoudig international voor Nigeria, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK dat later deze maand begint in Qatar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen