Coëfficiëntenwonder: Nederland blijft op cruciale avond Portugal voor

2 november 2022, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland is op de UEFA-coëfficiëntenranglijst dinsdag voor naaste belager Portugal gebleven. De overwinning van Ajax bij Rangers FC zorgde ervoor dat 'we' weer 0.400 punt mochten bijschrijven, en dat was genoeg om de naaste belager in ieder geval weer een dag op afstand te houden.

De Portugezen mochten door de zege van FC Porto op Atlético Madrid eveneens een overwinning vieren. Omdat Portugal de punten echter door meer clubs moet delen, was die zege 'slechts' 0.333 punt waard. Het beste nieuws kwam overigens uit Lissabon, waar Sporting Portugal ten onder ging tegen het Duitse Eintracht Frankfurt (1-2). Sporting wordt daardoor derde in haar groep, en loopt zo een kostbaar bonuspunt voor overwintering in de Champions League mis.

Benfica kan de spanning vanavond echter weer flink terugbrengen in de strijd om plek zes. De al geplaatste ploeg van Roger Schmidt gaat op bezoek bij hekkensluiter Maccabi Haifa, dat al vijftien tegentreffers kreeg. De Israëli's zijn echter nog met Juventus verwikkeld in een strijd om plaats drie die rechtgeeft op een vervolg in de Europa League, en hebben dus nog iets om voor te spelen. De Italianen ontvangen bovendien Paris Saint-Germain, dat dit seizoen zowel in eigen land als in Europa vooral aanvallend een goede indruk maakt.

Hopen op Feyenoord 

Voor Nederland zijn woensdagavond geen punten te verdienen. Feyenoord, PSV en AZ komen namelijk woensdag pas in actie. PSV en AZ weten al dat ze door zijn in respectievelijk de Europa League en de Conference League. Voor Feyenoord ligt alles nog open. De Rotterdammers hebben na de late nederlaag tegen Sturm Graz van vorige week nog een klein kansje op een vervolg in de Europa League, maar zijn daarbij deels afhankelijk van het duel tussen de Oostenrijkers en FC Midtjylland. Een vervolg in de Conference League, waarvan het vorig seizoen de finale bereikte, lijkt echter waarschijnlijker, terwijl het in het slechtste geval ook nog helemaal uitgeschakeld zou kunnen worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen