Coëfficiënten-drama blijft NL bespaard dankzij uitglijders rivalen

1 november 2022, 23:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland heeft in de strijd om de bekende coëfficiënten uitstekend nieuws gekregen uit Frankrijk en Portugal. Sporting CP en Olympique Marseille slaagden er namelijk niet in om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Zodoende kon de coëfficiënten-polonaise andermaal gelopen worden.

Halverwege zaten de trouwe volgens van de coëfficiënten nog bibberend op de bank. Ajax stond in Glasgow al op een 0-2 voorsprong bij Rangers, maar in groep D leek het voor het Nederlandse voetbal helemaal mis te gaan. Sporting CP stond namelijk op voorsprong, terwijl ook Olympique Marseille aan de leiding ging. Dat was virtueel een dramatische tussenstand, aangezien Frankrijk en Portugal directe concurrenten van Nederland zijn.

Ajax deed het na de thee rustig aan en in Schotland en stapte uiteindelijk met een 1-3 overwinning van het veld. In groep D keerde het tij en liep Sporting alsnog tegen een 1-2 nederlaag aan tegen Eintracht Frankfurt. Zodoende gaan de Duitsers naar de knock-outfase en blijven de Portugezen met vrijwel lege handen achter. De topclub uit Lissabon eindigt namelijk door een late treffer in Marseille op de derde plek en gaat de Europa League in.

Dat is goed nieuws voor Nederland, aangezien Benfica en FC Porto namens Portugal wel overwinteren in de Champions League. Dat geldt niet voor Marseille, dat in de tweede helft een voorsprong uit handen gaf tegen Tottenham Hotspur. Het werd 1-2 in Frankrijk en dus is Marseille helemaal klaar in Europa. Tottenham mag zich na de winterstop wel melden in de knock-outfase van het miljardenbal. Daar is geen Nederlandse deelnemer meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen