Xavi heeft Frenkie niet nodig bij Barcelona, Bayern dankt Liverpool

1 november 2022, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft het uiterst teleurstellende avontuur in de Champions League dinsdagavond besloten met een simpele overwinning op Viktoria Pilzen. Xavi koos voor een B-ploeg in Tsjechië, maar zag zijn ploeg toch winnen: 2-4. Door het puntverlies van Napoli en eigen zege was het voor Bayern München een fraaie avond: zij zijn het enige team met de foutloze status in de groepsfase.

Omdat FC Barcelona al veroordeeld was tot de Europa League had Xavi voor de laatste groepswedstrijd flink wat wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. Frenkie de Jong was een van de spelers die rust kreeg van de oefenmeester, die daardoor ruimte had in zijn ploeg voor Franck Kessié, Pablo Torre, Gerard Piqué en de debuterende keeper Iñaki Peña. Met al die wijzigingen waren de Catalanen wel sterker dan de thuisploeg en kwamen ze via Marcos Alonso al vroeg in het duel op voorsprong.

Maar de Tsjechische opponent gaf zich niet gewonnen en raakte in de eerste helft het aluminium en zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Het was een voorbode van de tweede helft, waarin Viktoria Plzen zich duidelijk niet bij een kansloze nederlaag wilde neerleggen, ondanks de treffer van Ferrán Torres vlak voor de pauze (2-0). Tomas Chory zorgde voor tweemaal toe tot een aansluitingstreffer namens de thuisclub, maar het leverde niets op door een goal van Torre. Bovendien betekende dat het totaal op 24 tegengoals kwam voor Viktoria: een evenaring van het negatieve record 

Bayern München - Internazionale 1-0

Net als bij het duel in Tsjechië stond er ook een kleine driehonderd kilometer verderop in Zuid-Duitsland weinig meer op het spel voor beide ploegen. Dat was in de optelling ook terug te zien, waar bij Bayern München bijvoorbeeld Ryan Gravenberch zijn eerste basisplaats kreeg bij Der Rekordmeister. Net als Stefan de Vrij, Noussair Mazraoui en Robin Gosens stond hij aan de aftrap van het verder weinig verheffende duel. Treffers van Benjamin Pavard en de in topvorm verkerende Eric Maxim Choupo-Moting (zeer fraai, zie onder) waren genoeg om ervoor te zorgen dat Bayern het enige team in het miljarden al is dit seizoen met een foutloze status in de groepsfase.

 

Liverpool - Napoli 2-0

Dat had ook alles te maken met het resultaat in de groep van Ajax tussen Liverpool en Napoli. Veel stond er niet meer op het spel, want de eerste plaats was voor The Reds moeilijk haalbaar door het slechte onderlinge resultaat in Napels opgedaan in de eerste speelronde (4-1). Voor Virgil van Dijk was het na zijn eerste nederlaag op Anfield na zeventig wedstrijden afgelopen weekend ongetwijfeld wel weer fijn om weer eens de nul te houden op eigen veld en uiteindelijk nipt te winnen, maar een eerste plek leverde dat niet op, want daarvoor vielen de goals van Mohamed Salah en Darwin Nunez veel te laat. Wel was het de eerste nederlaag van Napoli dit seizoen in alle competities. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staat eindstand Bayern München - Internazionale 1-0 en vervolgens er onder een filmpje waar Choupo-Moting de 2-0 maakt voor Bayern?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen