De Wit mag hopen op PSV; AZ niet akkoord met fikse schorsing

1 november 2022, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ gaat niet akkoord met het voorstel van de aanklager van de KNVB om Dani de Wit voor drie wedstrijden te schorsen, waarvan een voorwaardelijk. De Alkmaarders kunnen zich niet vinden in het schikkingsvoorstel en hopen hun sterkhouder minder lang te moeten missen.

De Wit kreeg afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam al na veertien minuten spelen een directe rode kaart. De middenvelder gleed hard door op Robert Mühren en werd door scheidsrechter Joey Kooij van het veld gestuurd. Na de wedstrijd liet De Wit voor de camera van ESPN al weten dat hij hoopte op coulance bij de strafcommissie van de KNVB. Hij wil namelijk graag van de partij zijn tegen PSV.

Lees ook: De Wit moet vrezen voor PSV-uit: "Hoop dat ze zien dat het meevalt"

Die topper lijkt er echter niet in te zitten voor de 24-jarige middenvelder. De aanklager van de KNVB wil hem zeker twee wedstrijden aan de kant houden. Dat zou betekenen dat De Wit voor de winterstop in de Eredivisie niet meer in actie zou komen voor AZ. De ploeg van trainer Pascal Jansen speelt aanstaande zondag uit tegen RKC Waalwijk en reist een week later opnieuw naar Brabant af voor een bezoekje aan PSV.

AZ speelt nog drie wedstrijden

AZ hoopt met het beroep dat de schorsing kleiner wordt. De Wit miste dit seizoen nog geen competitiewedstrijd van AZ en was al goed voor drie doelpunten. Eerst zal hij echter zijn pijlen moeren richten op de Conference League. Aanstaande donderdag komt SK Dnipro-1 namelijk op bezoek in Alkmaar. Die wedstrijd mag De Wit natuurlijk wel gewoon spelen. AZ heeft aan een punt genoeg om eerste te worden in de groep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen