Oranje-getint Leverkusen pakt EL-ticket; Atlético klaar in Europa

1 november 2022, 20:40

Bayer Leverkusen heeft zich dinsdagavond verzekerd van overwintering in Europa. De ploeg van Nederlanders Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong speelde in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen Club Brugge. Dat punt was voldoende om Atlético Madrid af te troeven in de strijd om plek drie.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijden in groep B was al duidelijk dat Brugge en FC Porto naar de knock-outfase van de Champions League zouden gaan. Die twee ploegen moesten alleen nog uitmaken wie er als groepswinnaar naar de volgende ronde zou gaan. Brugge had, met Noa Lang en Bjorn Meijer in de basis, de betere papieren in die strijd. De eerste plek zat er uiteindelijk toch niet in voor de Belgen.

In Leverkusen werd er namelijk niet gescoord en dus bleven Bayer en Brugge steken op 0-0. Het resultaat bij de andere wedstrijd tussen Porto en Atlético was vervolgens goed voor de Duitsers en slecht voor de Belgen. Porto won namelijk met 2-0 door doelpunten van Mehdi Taremi en Stephen Eustáquio en wipte zo over Brugge heen. Bayer kon door de zeperd van Atlético wel juichen en blijft actief in Europa.

Europa League

De ploeg van trainer Xabi Alonso eindigt net als Atlético op vijf punten. Het onderlinge resultaat is echter in het voordeel van Bayer, dat zich na de winter mag melden in de tussenronde van de Europa League. Atlético is verrassend genoeg na de groepsfase al klaar in Europa. Dat is een flinke streep door de rekening van Diego Simeone, die met zijn ploeg de laatste jaren altijd overwinterde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen