"Hoop tegen beter weten in dat het nog goed komt met Ihattaren"

1 november 2022, 08:38   Bijgewerkt: 1 november 2022, 08:43

In het Ziggo-programma Rondo hebben Dick Advocaat, Marco van Basten, Youri Mulder en Ronald Waterreus gereageerd op het aangekondigde vertrek van Mohamed Ihattaren bij Ajax. De voormalig PSV-doelman ziet het somber in voor de loopbaan van de 20-jarige aanvallende middenvelder: "Ik hoop tegen beter weten in dat het nog goed komt met hem."

Van Basten noemt het vooral "triest" hoe het gelopen is met Ihattaren. "Alleen techniek en dat soort kwaliteiten zijn niet genoeg", vindt de voormalige spits. "Je moet ook goed in je vel zitten." Advocaat denkt niet dat de carriere van Ihattaren nu ten einde is: "Nee, dat geloof ik niet", zegt de oud-bondscoach. "Misschien kan het nog een keer omslaan, dat hoop ik echt voor hem."

Na de winterstop keert Ihattaren terug naar Juventus, dat hem het afgelopen jaar aan Ajax verhuurde. "Die kunnen wél een creatieve speler gebruiken", zegt Mulder hoopvol. De Italiaanse grootmacht staat vooralsnog slechts zevende in de Serie A, en is in de Champions League na vijf groepsduels al kansloos voor overwintering in de groep waarin Benfica en Paris Saint-Germain zich al plaatsten voor de achtste finale.

Waterreus acht het echter niet waarschijnlijk dat Ihattaren in Turijn wel een rol van betekenis gaat spelen: "Als het én bij PSV én bij Sampdoria én bij Ajax niet lukt, waarom daar dan wel?", vraagt hij zich af. Toch hoopt ook hij dat Ihattaren nog iets van zijn loopbaan weet te maken: "Ik hoop tegen beter weten in dat het goed komt met hem." Dat lijkt hem echter niet het meest reeële scenario: "Ik vrees toch dat het einde oefening is voor hem", vervolgt de voormalige keeper. "We zien hem misschien nog een keer een paar weken bij een Serie B-club ofzo, dat is toch jammer", besluit Waterreus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen