Yilmaz baalt van opmerkelijke actie: "Had moeten schieten"

1 november 2022, 07:56

Burak Yilmaz was afgelopen zaterdag verantwoordelijk voor misschien wel het meest opvallende moment van het hele Eredivisie-weekend. Bij een 1-1 stand in de wedstrijd van zijn Fortuna Sittard bij Sparta Rotterdam werd de spits in de zestien van de tegenstander aangespeeld. In plaats van een doelpoging te ondernemen onderbrak de 37-jarige spits het spel echter om -tevergeefs- te appelleren voor een strafschop.

Tegenover Voetbal International heeft de ervaren spits nu gereageerd op het voorval. Hij steekt daarbij de hand ook in eigen boezem: "Ik had natuurlijk gewoon op goal moeten schieten", zegt hij terugkijkend op het incident. Toch blijft hij erbij dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük zijn ploeg even daarvoor benadeelde: "Maar het was zeker een strafschop."

"Ik vind het onbegrijpelijk", gaat Yilmaz verder. "Iedereen zei dat het een strafschop was, maar de scheidsrechter negeerde alles en zocht niet eens contact met de VAR." En dat was niet het enige: "En in de tweede helft hadden we nóg eens recht op een strafschop, die we weer niet kregen." De spits meent zelfs een probleem van structurele aard te zien in het optreden van de arbitrage: "En het is ook niet de eerste keer dat we dit seizoen worden benadeeld. Dat frustreert me."

Schorsing

Doordat Yilmaz op het Kasteel zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte, is hij aankomend weekend geschorst voor het thuisduel met FC Emmen. Yilmaz begon dit seizoen veelbelovend met vier treffers in de eerste vijf Eredivisieduels, die echter allen verloren gingen. Daarna ontsloeg Fortuna trainer Sjors Ultee, en bleef de ploeg tot afgelopen weekend zes duels ongeslagen onder diens opvolger Julio Vélazquez. Yilmaz kwam sinsdien echter niet meer tot scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja komt er ook een achter Hahaha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen