"Hij kan voor verrassingen zorgen, zeker als Blind linksback staat"

31 oktober 2022, 19:33

Ruud van Nistelrooij lijkt zondag in de kraker tegen Ajax een keuze te moeten maken tussen Joey Veerman en Noni Madueke. Aad de Mos vindt dat er voor beide opties wat te zeggen valt.

In een video-item van het Eindhovens Dagblad oppert Rik Elfrink het idee om Veerman op de bank te zetten. Het middenveld wordt in dat geval gevormd door Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez en Xavi Simons, waardoor er ruimte wordt gemaakt voor een basisplaats voor Madueke. "Daar is niks mis mee", stelt De Mos. "Je zou ook met Veerman op het middenveld kunnen starten en Simons op rechts, daar doet hij het uitstekend. Madueke kan voor verrassingen zorgen, zeker als Daley Blind linksback staat."

De Mos vindt dat Van Nistelrooij op dit moment keuze te over heeft. "Op het middenveld kunnen Veerman, Sangaré, Guti en Simons spelen. Voorin zijn Luuk de Jong en Gakpo onomstreden en heb je ook Madueke en El Ghazi. Achterin moet Van Nistelrooij ook knopen doorhakken", aldus De Mos, de wedstrijd tegen Bodø/Glimt een 'vervelend tussendoortje' richting de wedstrijd tegen Ajax noemt. "Kom in ieder geval niet mer blessures terug", geeft hij PSV mee.

"En alle ellende van een nederlaag neem je toch weer mee naar zondag. PSV moet uitgaan van eigen kwaliteiten tegen een misschien wel lastigere ploeg dan Arsenal. Het is geen makkie. PSV moet niet denken: we hebben van Arsenal gewonnen en gaan daar makkelijk winnen. Zo werkt het natuurlijk niet", aldus De Mos, die voorspelt dat PSV met 1-2 wint bij Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen