Van der Vaart geen fan van De Jong: "Moet wel mee naar het WK"

31 oktober 2022, 11:00   Bijgewerkt: 31 oktober 2022, 11:08

Rafael van der Vaart vindt dat Luuk de Jong hoe dan ook met Oranje mee moet naar het WK in Qatar. De spits is weer helemaal fit na een lange blessure en drukt meteen zijn stempel op het spel van zijn club PSV. Van der Vaart denkt dan ook dat bondscoach Louis van Gaal hem gaat selecteren.

Ondanks het feit dat Van der Vaart de kopsterke spits graag in Qatar zou willen zien, is hij zeker geen fan van De Jong. "Als ik aan Luuk denk, denk ik als eerste dat hij niet kan voetballen. Hij moet de ballen echt voor het doel hebben. Dat is zijn grote kwaliteit en daarom moet hij mee naar het WK. Hij moet echt mee voor dat laatste kwartier. De Jong is voor mij de beste pinch-hitter. Dan gaat Wout Weghorst niet mee", aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Lees ook: Zorgen nemen toe richting WK: ook dinsdag geen rentree Memphis

De Jong (32) keerde afgelopen zomer terug naar PSV, maar raakte vroeg in het seizoen geblesseerd. Onlangs maakte hij in de Europa League tegen Arsenal zijn rentree en inmiddels heeft hij zijn waarde met doelpunten en assists alweer bewezen. De 38-voudig international is door Van Gaal opgenomen in de voorselectie van Oranje. Het is dus nog de vraag wat de bondscoach gaat doen. Wat wel duidelijk is dat de definitieve selectie uiterlijk maandag 14 november moet worden aangeleverd.

Memphis blijft een probleemgeval

Bij Studio Voetbal werd ook de situatie van Memphis Depay besproken. De aanvaller van FC Barcelona is nog altijd geblesseerd. "Dat begint wel problematisch te worden. Je hebt het dan wel gewoon over een basisspeler en het is nog maar drie weken tot de eerste wedstrijd", aldus Jeroen Stekelenburg, die werd aangevuld door Van der Vaart. "Als hij fit wordt, gaat hij waarschijnlijk niet spelen. Dat is ook nog een probleem, maar hij gaat natuurlijk wel mee naar het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat weten we Rafael maar een spits is er om doelpunten te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen