De Wit moet vrezen voor PSV-uit: "Hoop dat ze zien dat het meevalt"

31 oktober 2022, 08:36

Dani de Wit zal maandag vol spanning afwachten wat zijn straf zal zijn na de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte. Met één duel schorsing zal hij ongetwijfeld kunnen leven, maar bij een langere straf moet hij de topper tegen PSV missen. Zelf achtte hij een schorsing van twee wedstrijden niet gepast bij een dergelijke overtreding.

De Wit liet zijn ploeggenoten zondag al na een kwartier met tien man achter. De middenvelder was te laat om de bal te kunnen spelen en raakte in plaats daarvan de enkel van FC Volendam-spits Robert Mühren. "De intentie was dezelfde als hoe ik elk duel in ga: om 'm te winnen en om de bal te spelen. Ik ben een speler die hard speelt, maar wel altijd fair. Maar nu miste ik de bal en neem ik zijn achterste been mee. Toen het gebeurde, wist ik ook wel: dit is niet goed."

Een risico vond De Wit zijn ingreep niet. "Ik ging gewoon voor de bal, maar hij was net iets sneller. Daardoor kwam ik heel ongelukkig op zijn been terecht. Natuurlijk schrik je dan. Je hoopt gewoon dat hij niks ernstigs heeft. Ik liep ernaartoe en zag dat het goed was, dus dat is mooi." Dat de scheidsrechter rood trok, kon De Wit wel begrijpen. "Gelijk heeft hij, als ik dit zo terug zie. De impact was niet hard, maar het was een terechte rode kaart."

PSV-uit

Wel hoopt De Wit dat zijn schorsing beperkt blijft tot één wedstrijd, uit bij RKC Waalwijk. Anders zou de sterkhouder namelijk ook het uitduel tegen PSV aan zich voorbij moeten laten gaan. "Ik hoop dat iedereen dit ziet en ook ziet dat het meevalt. Ik vind niet dat dit zo ernstig is dat het langer moet duren. Maar dat gaan we allemaal zien, het is niet aan mij. Dat laten we lekker aan de mensen die erover gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen