Antwerp en Van Bommel wéér onderuit; Schuurs doet Milan pijn

30 oktober 2022, 23:06

Wat is er toch aan de hand met het Antwerp FC van Mark van Bommel? Waar de eerste tien competitiewedstrijden nog allemaal werden gewonnen, resulteerden drie van de laatste vier in een nederlaag. Ook zondagavond werd er verloren: Charleroi was met 1-0 te sterk.

Antwerp FC eindigde vorig seizoen op veertien punten van landskampioen Club Brugge. Het gat was veel te groot, concludeerden de beleidsmakers op de Bosuil. Daar moest dit seizoen verandering in komen. De competitiestart was in ieder geval veelbelovend. Antwerp FC plaatste zich weliswaar niet voor het hoofdtoernooi van de Conference League, maar in de Jupiler Pro League stond er een lange tijd geen maat op de ploeg van Van Bommel. De Antwerpenaren waren met dertig punten uit tien wedstrijden de trotse koploper van België.

Maar de zon is inmiddels al even gestopt met schijnen. Antwerp FC verloor begin deze maand van KV Kortrijk en moest ook al haar meerdere erkennen in Standard én KRC Genk. De laatstgenoemde won vrijdagavond met 3-1 van KV Mechelen, waardoor de voorsprong op Antwerp FC liefst zeven punten werd. De Antwerpenaren konden die vanavond weer verkleinen tot vier punten, maar dan had er wel gewonnen moeten worden van Charleroi. En dat lukte dus niet. Met Calvin Stengs, Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp allemaal in de basis kwam Antwerp na 35 minuten op een 1-0 achterstand. Ahmed Nadhir Benbouali stuurde Van Bommel en co met een achterstand de rust in.

De bezoekers moesten dus aan de bak in de tweede helft. Maar wie een storm richting het Charleroi-doel had verwacht, kwam bedrogen uit. De kansen voor Antwerp waren spaarzaam. Stengs mocht eens uithalen, maar deed dat recht op de doelman. Heel veel serieuze mogelijkheden vielen er vervolgens eigenlijk niet meer te noteren. Enkel Janssen was diep in blessuretijd met een kopbal op de lat nog dicht bij de gelijkmaker. Charleroi richtte zich vooral op de verdediging en deed dat uitstekend. De thuisclub hield stand en bezorgde Van Bommel nu toch alweer zijn vierde nederlaag in de competitie. De achterstand op KRC Genk blijft zeven punten, terwijl Club Brugge Antwerp tot één punt is genaderd.

Torino - AC Milan 2-1

Ook AC Milan heeft zondagavond een dure nederlaag geleden in de titelstrijd. De regerend landskampioen van Italië ging op bezoek bij het Torino van Perr Schuurs met 2-1 onderuit. De thuisclub deed in de slotfase van de eerste helft vlot zaken. Koffi Djidji opende na 35 minuten de score, waarna Aleksej Mirantsjoek die twee minuten later verdubbelde. AC Milan begon met drie verse krachten aan de tweede helft en de jacht op een snelle aansluitingstreffer, maar die viel pas in minuut 67. Junior Messias bracht de spanning terug in de wedstrijd. Meer zat er dus niet in voor AC Milan, dat door de nederlaag voorlopig een pas op de plaats moet maken. De achterstand op koploper Napoli bedraagt inmiddels zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat er aan de hand is met FC Antwerp? Ze hebben Van Bommel als trainer! Die man zorgt zijn gehele carrière al voor conflicten, zowel als speler alsook als trainer.

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is wel erg makkelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen