De Jong is klaar voor Ajax: "Verwacht dat ik kan spelen"

30 oktober 2022, 18:05   Bijgewerkt: 30 oktober 2022, 18:12

Luuk de Jong (32) is helemaal terug bij PSV na de blessure die hem enkele weken aan de kant hield. De spits van PSV keerde zondagmiddag terug in de basis bij de Eindhovenaren in de gewonnen wedstrijd tegen NEC (3-0) en droeg met een rake penalty bij aan de zege. Na afloop was hij bij ESPN dan ook positief gestemd over zijn kansen om volgende week te starten in de topper tegen Ajax.

De Jong kijkt tevreden terug op het gewonnen duel tegen NEC. "Ik denk dat het goed ging. We speelden goed als team samen met het drukzetten." De Nijmegenaren bleven lange tijd in de wedstrijd, maar maakten eigenlijk geen aanspraak op een punt volgens De Jong. "Ik denk dat NEC weinig mogelijkheden heeft kunnen creëren en wij hebben gewoon gedomineerd." 

De Jong was bij zijn basisrentree in staat om 60 minuten te spelen, maar een hele wedstrijd was vandaag nog een stap te ver. In aanloop naar het midweekse duel tegen Bodø/Glimt in de Europa League is De Jong wel positief. "Ik verwacht dat ik gewoon negentig minuten kan spelen." Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Ajax echter op het programma, waardoor de spits in de Europa League wel eens gespaard zou kunnen worden. "We moeten goed gaan afwegen wat we daarin gaan doen. Die zondag daarop is natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd. Daarover moet nog een beslissing worden gemaakt", aldus De Jong. 

Controverse over doelpunt

De Jong was naast de penalty nog een keer trefzeker, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel van Cody Gakpo. De spits was er echter niet zeker van dat dat de juiste beslissing was. "Wat ik me kon herinneren, was de regel dat als de verdediger de bal probeert aan te nemen, dan is de buitenspelsituatie voorbij. Daarna pakte Cody de bal af. Toen zette hij voor en scoorde ik. Dat gaf ik aan de scheids aan. Maar de regel is weer aangepast, dus toen dacht ik: laat maar gaan", toont De Jong zich content.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De Jong is klaar voor Ajax: "Verwacht dat ik kan spelen" Kijk dit is nou de arrogantie die Ajax altijd werd en wordt verweten. Ik zou zeggen De Jong kom maar lekker ballen in de Arena, jij bent helemaal niet goed in balbezit. PSV zal naar verwachting geen ruimte krijgen zoals van NEC. De arrogantie bij PSV al binnen geslopen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke arrogantie lees jij!?. Is ik verwacht te spelen ook al arrogant ?.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goedemorgen gtsb, in eerdere seizoenen al was Luuk inherent aan dit soort uitspraken, ook na de 1-3 nederlaag van PSV in de Arena door Ajax met Neres cs. Dit is niet nodig. Laat Luuk maar eerst zorgen dat PSV landskampioen wordt dan praten wij verder. Luuk, ook volgens de meeste analisten, is niet veel waard in zijn balbezit, ja af en toe kant en klare opgelegde kansen inkoppen of intikken dat kan hij wel, maar wij zullen het ook in de EL zien hoe waardevol Luuk voor PSV kan zijn. Kijk Simons dat is een voetballertje met grote toekomst, daar zit voetbal in.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal niet mee eens tav simons . Loopt veelste veel Luuk de jong is idd technisch niet top . Maar ondanks dat ik hem ook te vaak vind klagen ,is het wel een goeie spits . Misschien wel de spits van oranje . En in dit stukje vind ik hem niet arrogant.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen