Schokeffect bij Anderlecht na aanstellen Nederlandse coach Veldman

30 oktober 2022, 15:28

De Nederlandse coach Robin Veldman heeft bij zijn debuut in de Jupiler Pro League voor de ommekeer gezorgd bij Anderlecht. De Belgische club had nationaal al even niet meer gewonnen, maar rekende zondagmiddag met 4-2 af met KAS Eupen. 

Midweeks gaf zijn elftal tot tweemaal toe nog een voorsprong weg tegen Steau Boekarest, waardoor het bereiken van de volgende ronde in de Conference League een uiterst moeilijk verhaal wordt. Tegen KAS Eupen was de start opnieuw goed, want binnen twintig minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Hoewel de bezoekers tot tweemaal toe een aansluitingstreffer maakte – mede door een eigen goal van basisklant Wesley Hoedt – bleef het spannend. Een heerlijke treffer van Anouar Ait El Hadj vlak voor tijd besliste het duel.

Door de eerste overwinning na twee nederlagen op rij in België stijgt Anderlecht voor even naar de bovenkant in het rechterrijtje, maar dat is nog ver beneden de ambities van de club. Veldman gaf bij zijn aanstelling aan dat hij denkt dichterbij Vincent Kompany te staan, dan bij Felice Mazzù - de coach die de voormalig verdediger deze zomer opvolgde. Niet voor niets gooide de voormalig jeugdtrainer van Ajax en sc Heerenveen het systeem om naar 4-2-3-1, nadat hij werd doorgeschoven. 

Lees ook: Nederlandse coach baalt na debuut

Het is nog niet duidelijk hoelang Veldman het vertrouwen krijgt, maar dat de club probeert om hem in het zadel te mogen houden tot volgend jaar, als hij begint met de cursus, is veelzeggend. "Uiteindelijk wil ik hoofdcoach worden. Mocht het aanslaan en het is goed voor de club en voor mij, dan zullen we opnieuw met elkaar gaan praten. Maar mocht het zo zijn dat ik binnenkort weer terugga naar mijn beloftenploeg, dan doe ik dat ook met alle liefde", gaf Veldman desgevraagd aan tegenover Voetbal International. Zolang hij blijft winnen, zullen ze hem ongetwijfeld het vertrouwen willen geven, ondanks dat hij nog niet over de juiste papieren beschikt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen