Hateboer neemt revanche op hard besluit van Van Gaal

30 oktober 2022, 14:25

Hans Hateboer was een van de meest opvallende afwezigen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. De rechtsback zag dat Devyne Rensch en Jeremie Frimpong de voorkeur kregen achter Denzel Dumfries. Met een doelpunt tijdens de 0-2-zege heeft de verdediger revanche genomen op de beslissing van de bondscoach.

Hateboer opende na ruim een half uur de score op bezoek bij Empoli, waar hij in de eerste helft sowieso veelvuldig opkwam en gevaarlijk was bij Atalanta Bergamo. Na goed doorgaan van Teun Koopmeiners - die wel werd opgenomen in de voorselectie van Oranje - kwam de bal via de kluts bij de verdediger, die van dichtbij raak schoot: 1-0 (zie onder).

De voormalig middenvelder van AZ gaat dus vermoedelijk wel mee naar het WK in Qatar en zal bij Van Gaal ook hoog op het strafschoppenlijstje hebben gestaan voor een eventuele knock-outfase. Toch kan dat na deze middag wel anders zijn, want de Nederlander kreeg vlak voor de pauze de kans om te scoren vanaf elf meter. Koopmeiners schoot hard door het midden, maar trof het been van Empoli-keeper Guglielmo Vicario.

Lees ook: Deze spelers gaan in elk geval niet met Oranje mee naar het WK

Het was de eerste keer dat hij dienst van Atalanta Bergamo een strafschop miste. Namens AZ heeft hij eerder al vijf keer een pingel gemist. Een dure misser werd het overigens niet, want na een klein uur besliste Ademola Lookman de wedstrijd alsnog, waardoor Atalanta Bergamo in elk geval voor even weer de tweede plek in de Serie A overneemt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen