FC Barcelona heeft al na twaalf duels La Liga-record te pakken

30 oktober 2022, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona kent een wisselend seizoen onder Xavi. De prestaties in La Liga zijn goed, maar de koppositie qua verliespunten is nog altijd aan Real Madrid. In de Champions League werden de Catalanen uitgeschakeld. Toch heeft de oefenmeester één ding zeker wél op orde gekregen: de defensieve stellingen.

De 0-1 overwinning bij Valencia zaterdagavond was namelijk al de tiende (!) keer dit seizoen dat de nul werd gehouden en dat betekent een record: nooit eerder hield een club tien keer de nul in de eerste twaalf officiële wedstrijden in het La Liga-seizoen. Normaliter is Marc-André Ter Stegen regelmatig nodig, maar tegen Valencia hoefde hij slechts twee reddingen te verrichten, waarmee het achterin duidelijk goed stond bij FC Barcelona.

Alleen Real Sociedad en Real Madrid slaagden er in La Liga in om te scoren tegen Ter Stegen, die in de Champions League met tien tegengoals in vijf duels over een veel minder trackrecord beschikt. Nationaal zijn de vier tegengoals tot dusver overigens wel knap: Villarreal staat op zeven, Real Betis Sevilla op acht en Real Madrid incasseerde negen doelpunten tegen dit seizoen.

Lees ook'Onvermoeibare' Frenkie krijgt uitstekende boodschap bij Barcelona

Xavi ziet invloed van CL-exit

De clean sheet en overwinning zorgde voor tevredenheid bij Xavi. "Dit is een zeer belangrijke overwinning. We zijn er tot in de laatste seconde in blijven geloven", reageerde de oefenmeester, die wel ook een pijnlijke constatering deed bij zijn elftal. "We speelden met angst. De uitschakeling in de Champions League ons heeft beïnvloed. Daar hebben we duidelijk onder geleden. Maar we hebben deze zege zeker verdiend. Het was niet onze beste wedstrijd, maar wel cruciaal dat we wonnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deels de wedstrijd gekeken, Liverpool-Leeds was spannender, maar ohoh net op slag van kakken de wedstrijd binnenhalen. Barca is niet om aan te gluren, ze lijken Ajax wel ook al de weg kwijt. Nee ik snap niet dat dit elftal zo hoog kan staan en mede dankzij Lewandowski dat het zo is. En deze club gaat de boemerang nog krijgen die ze op zichzelf hebben geworpen. Mijn steun zijn ze kwijt en laat maar zakken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen