Go Ahead Eagles vloert Excelsior en zet fantastische reeks voort

29 oktober 2022, 23:05

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een verdiende zege geboekt op Excelsior. De Deventernaren waren beduidend de betere van de twee en wisten kort voor rust tweemaal de trekker over te halen. Nadat op het uur de derde treffer een feit was liet een verdwaalde kopbal van Excelsior aanvaller Lamprou de Eagles niet in verlegenheid brengen en zo werd de ongeslagen reeks uitgebreid tot zeven duels, de langste reeks voor de ploeg uit Deventer sinds 1983.

Het tweede bedrijf begon zoals de eerste eindigde: Go Ahead met een dot van een kans. Philippe Rommens zag alleen de prima keepende Stijn van Gassel op zijn weg. Aan de andere kant was het Lazaros Lamprou die doelman Jeffrey de Lange eindelijk eens aan het werk zette. Aan Excelsior om snel de aansluiting te vinden, maar niets was minder waar. Op het uur was het Isaac Lidberg die goed anticipeerde op een lange bal van Jamal Amofa. Hij maakte dankbaar gebruik van zijn buitenspelvrije doortocht en schoof de voorlopige beslissing tegen de touwen. Geen vuiltje aan de lucht voor de Deventernaren, die verleden week nog een 3-1 voorsprong wisten te verspelen. Met dat in de achterhoofden was het aan Excelsior om toch nog iets te maken van dit duel. Als bij donderslag aan helder hemel wist Lazaros Lamprou op een kwartier voor het einde een corner tot doelpunt te promoveren.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: de Lange 7; Deijl 7; Amofa 7.5; Jay Idzes 8; Kuipers 7.5; Rommens 7; Linthorst 6,5 (66. Llansana 6.5); Adekanye 8 (80. Stokkers -);  Willumsson 8; Edvardsen 6.5 (80. Berden -); Lidberg 7.

Excelsior: van Gassel 7.5; Horemans 6; El Yaakoubi 6; Seymor 5.5 (46. Awoudja 6); Markelo 5 (46. Tjoe-A-On 6); Ayoub 5.5 (66. Fein 5.5); Baas 6.5; Goudmijn 5.5; Azarkan 6 (81. Driouech -); Kharchouch 5; Lamprou 6 (73. Van Duinen -).

Man of the Match: Willum Willumsson

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen