Acht (!) punten los na elf duels: glansrol Neres bij galashow Benfica

29 oktober 2022, 21:08

Het Benfica van Roger Schmidt lijkt nog altijd niet te stoppen. De dit seizoen nog altijd ongeslagen ploeg verzekerde zich eerder deze week van overwintering in de Champions League ten koste van Juventus en kon ook zaterdag in de competitie weer drie punten bijschrijven. David Neres en Fredrik Aursnes hadden allebei een noemenswaardig aandeel in de 5-0 overwinning op middenmoter Chaves. 

Dat begon al bij de openingstreffer, die na twee minuten in het net lag. De assist was van oud-Feyenoorder Aursnes, maar het doelpunt was eigenlijk volledig de verdienste van Neres. Hij dribbelde weg bij twee tegenstanders en krulde de bal vervolgens van ver langs de doelman. Het was zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen.

Ook bij de derde Benfica-treffer - na 37 minuten voetballen - was zowel Neres als Aursnes betrokken. Het was de ex-Ajacied die Aursnes diep stuurde, waarop de Noor met een lage voorzet clubtopscorer Goncalo Ramos bediende. Hij schoot de derde van de avond binnen, nadat ploeggenoot Alex Grimaldo eerder met een fantastische vrije trap al voor de 2-0 tekende. 

Na rust liep de ploeg van Schmidt nog verder uit, waardoor de grootste zege van het seizoen (5-0 tegen CS Maritimo) werd geëvenaard. Petar Musa en Rafa Silva waren in de laatste tien minuten de doelpuntenmakers. Door de 5-0 zege blijft Benfica de ongeslagen koploper. Het liep zelfs uit op nummer twee FC Porto, dat eerder op de dag punten liet liggen bij Santa Clara (1-1). Het gat is na elf duels al opgelopen tot acht punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke door de DFB opgeleide coach is een topper in de voetbalwereld. Het lag niet aan Schmidt toen bij PSV, maar meer aan het spelersmateriaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen