Juventus schudt CL-nachtmerrie van zich af met minimale zege

29 oktober 2022, 19:55

Juventus heeft zaterdagavond drie belangrijke punten overgehouden aan een bezoekje aan Lecce. De manschappen van trainer Massimiliano Allegri stapten uiteindenlijk met een minimale 0-1 overwinning van het veld in het zuid-oosten van Italië. Zodoende kan Juventus weer omhoog kijken.

Juventus kent een matig seizoen en dat werd eerder deze week pijnlijk duidelijk op bezoek bij Benfica. De grootmacht uit Turijn ging met 4-3 onderuit in Lissabon en is uitgeschakeld in de Champions League. Aanstaande woensdag wacht een treffen met Paris Saint-Germain. Juventus heeft zelfs het startbewijs voor de Europa League nog niet binnen. Maccabi Haifa hoopt de Italianen nog dwars te zitten.

Lees ook: PSG-sterren tonen vorm richting WK in doelpuntenfestijn in Parijs

Allegri heeft tot op heden al veel kritiek te verwerken gekregen, maar de clubleiding blijft vertrouwen houden in de trainer. Zaterdagavond moesten de bezoekers in het Stadio Via del Mare diep gaan om de overwinning over de streep te trekken. Lecce maakte het Juventus erg lastig, maar uiteindelijk was een doelpunt van Nicolo Fagioli voldoende om de drie punten mee naar Turijn te nemen.

Juventus ziet Napoli in de verte nog

Door de overwinning blijft Juventus in de race voor Europees voetbal. De landstitel lijkt na twaalf wedstrijden al een hels karwei te worden. Juve moest het kampioenschap de afgelopen twee seizoenen laten aan Internazionale en AC Milan. Inmiddels is de achterstand op koploper Napoli al tien punten. Juventus speelt voor het WK in de Serie A nog tegen Inter, Hellas Verona en Lazio.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen