Afgeketste transfer zit Edson Álvarez nog altijd niet lekker

29 oktober 2022, 13:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edson Álvarez heeft uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen transferperiode, waarin hij een transfer naar Chelsea misliep. De Londense club meldde zich vlak voor het verstrijken van de deadline met een bod van 50 miljoen euro in de Johan Cruijff ArenA, maar Ajax liet de 25-jarige middenvelder niet gaan.

Het zit Álvarez nog altijd niet lekker dat een droomtransfer naar de top van de Premier League niet van de grond kwam. "Het was een lastige situatie. Ajax kon echt geen kant op en had verder geen speler op mijn positie", begint Álvarez bij ESPN. "Ik heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen. Want ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om."

Hoewel Álvarez het betreurt dat de een overgang naar Chelsea niet totstandkwam, motiveert het hem wel dat clubs van die grootte hem op de radar hebben. "Ik baal er erg van, maar ben ervan overtuigd dat er vroeg of laat een grote club komt voor mij", besluit de Mexicaanse middenvelder die nog tot de zomer van 2025 vastligt bij Ajax.

Onbekend is of Chelsea nog steeds in de markt is voor Álvarez. De middenvelder werd onlangs in verband gebracht met een andere grote Europese club: FC Barcelona. Álvarez zou bij de Catalanen in beeld zijn als vervanger van Sergio Busquets, die naar het zich laat aanzien bezig is aan zijn laatste seizoen in Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul. Beter leven. Je bedoelt meer miljoenen. Ga maar weg in de winter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen