Nog een land dreigt uitgesloten te worden van WK in Qatar

29 oktober 2022, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er staan een klein vraagteken achter de deelname van Tunesië aan het WK in Qatar. De FIFA heeft de voetbalbond van het Noord-Afrikaanse land (FTF) een waarschuwing uitgedeeld.

De waarschuwing komt na herhaalde opmerkingen van Kamel Deguiche, de Tunesische minster van Jeugd en Sport, om bonden te ontbinden. De FIFA beschouwt dat als een poging van de overheid om zich te bemoeien met het bestuur de nationale voetbalbond. De FTF is eraan herinnerd dat bij de FIFA aangesloten bonden verplicht zijn hun zaken onafhankelijk en zonder ongepaste beïnvloeding van derden te regelen.

'Elke niet-naleving van deze verplichtingen kan leiden tot het opleggen van sancties op grond van de FIFA-wetten, waaronder een schorsing van de betreffende bond', staat in de brief die Kenny Jean-Marie, FIFA-directeur van de aangesloten bonden, naar Wajdi Aouadi van de FTF heeft gestuurd. Een schorsing zou betekenen dat alle Tunesische teams worden uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden, waaronder het WK.

Iran

Mocht Tunesië daadwerkelijk worden uitgesloten van de mondiale eindronde, dan krijgen Frankrijk, Denemarken en Australië een nieuwe groepsgenoot. Iran is een ander land dat moet vrezen voor WK-deelname. Het is onrustig in het land, waar massaal wordt geprotesteerd tegen vrouwenonderdrukking en repressie. Bovendien wordt Iran beschuldigd van het leveren aan drones aan Rusland. In de ogen Shakhtar Donetsk-voorzitter Sergei Palkin zijn de Iraniërs medeplichtig aan het leed van Oekraïense burgers en moet Iran op het WK worden vervangen door Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Qatar ook uitsluiten dan. Corrupte organisatie.

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En grootschalige schending van de mensenrechten.

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als een regering zich niet mag bemoeien met de bond,dan moet een bond ook geen teams uitsluiten als hun regering zich bemoeid met een oorlog, toch?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen