Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Driessen: "Ajax had Luuk de Jong natuurlijk moeten ophalen"

Driessen: "Ajax had Luuk de Jong natuurlijk moeten ophalen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

29 oktober 2022 – Ajax heeft volgens Valentijn Driessen afgelopen zomer slecht ingekocht. Zo hebben de Amsterdammers in de ogen van de journalist geen adequate vervanger voor de naar Borussia Dortmund vertrokken Sébastien Haller gehaald. Brian Brobbey werd voor een kleine twintig miljoen euro definitief ingelijfd, maar hij is fysiek nog altijd niet zo ver dat hij een volledige wedstrijd kan spelen.

Met Haller raakte Ajax afgelopen zomer de topscorer van de Eredivisie en de nummer drie van de topscorerslijst van de Champions League kwijt. "En dan kom je terug met Brobbey van twintig jaar, die nog niets heeft gepresteerd, nog geen enkele Champions League-wedstrijd in de basis heeft gestaan en volgens mij slechts een keer namens RB Leipzig is ingevallen tegen Club Brugge. Dan zie ik Luuk de Jong tegen Arsenal en denk ik: Ajax had hem natuurlijk moeten ophalen", aldus Driessen bij de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Ajax moet iemand hebben die gewend is om in de Champions League te spelen en doelpunten te maken. Brobbey is dat niet."

Ajax heeft Brobbey (ook) met het oog op de toekomst teruggehaald en kan volgens Driessen niet als directe versterking worden beschouwd. "We zitten eind oktober en de spits van Ajax kan geen negentig minuten spelen. Hij valt uit met kramp tegen RKC", vervolgt Driessen, die ook een andere door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar aangetrokken aanvaller fileert. "David Neres en Antony zijn twee diepgaande spelers. Wie haal je terug? Lucas Ocampos, die geen diepgang heeft…"

Hoewel Mike Verwij het met Driessen eens is dat Ajax niet goed heeft ingekocht, is hij wel wat genuanceerder in zijn mening. Zo vindt hij het niet vreemd dat Ajax in een Champions League-groep met Liverpool en Napoli op de derde plaats kan eindigen. "Maar de manier waarop Ajax er tegen deze ploegen afging, hoort niet bij Ajax", aldus de journalist die namens bovengenoemde krant de Amsterdamse club op de voet volgt. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd