De Jong helemaal terug bij PSV; fraaie UEFA-uitverkiezing lonkt

28 oktober 2022, 09:35   Bijgewerkt: 28 oktober 2022, 09:41

Luuk de Jong was donderdagavond van groot belang voor PSV tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal. De spits had met een doelpunt en een assist een fraaie hoofdrol namens de Eindhovenaren. Dat de spits weer helemaal fit is, is ook bij de UEFA opgevallen.

De Jong is namelijk een van de vier kanshebbers voor de titel Speler van de Week in de Europa League. De Nederlander heeft concurrentie van Amine Gouiri (Stede Rennes), Roberto Navarro (Real Sociedad) en Omri Altman (AEK Larnaca). Zij hebben overigens allemaal ook een uitstekende avond in de Europa League achter de rug en kwamen allemaal minimaal een keer op het scorebord.

Lees ook: Vijf conclusies na de Europese avond van PSV

Gouiri was namens Rennes op bezoek bij Fenerbahce (3-3) goed voor twee doelpunten en een assist. Navarro won met Sociedad met 0-2 bij Omonia Nicosia. Op Cyprus zorgde hij voor de openingstreffer en fungeerde hij bij het tweede doelpunt als aangever. Tot slot scoorde Altman twee keer voor Larnaca, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Dynamo Kiev. Via de website van de UEFA kan worden gestemd.

De Jong is weer helemaal fit

De 32-jarige De Jong keerde afgelopen zomer terug bij PSV, maar kon tot nu toe zijn stempel niet drukken. De ervaren spits raakte vroeg in het seizoen namelijk geblesseerd en stond lange tijd aan de kant. Vorige week keerde hij in de uitwedstrijd tegen Arsenal terug en nu heeft hij zijn eerste doelpunt dus ook te pakken. Aanstaande zondag hoopt hij weer op speeltijd thuis tegen NEC Nijmegen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen