Ten Hag drukt stempel: blije Van de Beek en Ronaldo, Antony baalt

27 oktober 2022, 22:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft zich verzekerd van Europees voetbal na de winterstop. De ploeg van Erik ten Hag had een eenvoudige donderdagavond in eigen huis tegen FC Sheriff (3-0). Ook de eerste plek in de poule is door de zege nog wel in beeld, maar omdat Real Sociedad ook won (0-2) is een zege in Baskenland komende week wel nodig.

Een hoofdrol was er bij de zege ook voor Cristiano Ronaldo. De Portugees keerde na zijn disciplinaire schorsing terug in de basiself, kreeg negentig minuten en was héél nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Veelal was hij ongelukkig in de afwerking en de eerste keer dat hij wél doel trof, deed hij dat in buitenspelpositie. Zijn goal kwam er uiteindelijk vlak voor het einde wel, nadat hij de rebound uit zijn eigen poging van dichtbij maakte: 3-0 (zie onder).

Rentree Van de Beek

Tyrell Malacia deed negentig minuten mee op Old Trafford, maar speelde het laatste gedeelte op een voor hem nieuwe positie. Doelpuntenmaker Dalot kreeg rust van Ten Hag en daarom werd Malacia afwezigheid van Aaron Wan-Bissaka naar de rechterkant van de achterhoede gedirigeerd. Donny van de Beek maakte even daarna na wekenlange afwezigheid zijn rentree na blessureleed en zal blij zijn met het kleine kwartier dat hij kreeg van zijn coach.

Met de nieuwe clean sheet is Manchester United al vijf duels zonder tegengoal wat velddoelpunten betreft. Alleen Chelsea maakte een doelpunt tegen The Red Devils, maar deden dat vanaf de strafschopstip. Verder was het tweede doelpunt van Manchester United een typisch uitgespeelde Ten Hag-aanval, waarmee de coach zijn stempel meer en meer op zijn elftal drukt. Met resultaat: overwintering in Europa in elk geval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen