PSV krijgt verrassende hulp, Feyenoord kent grootste concurrent

27 oktober 2022, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is zeker van een plek in de volgende ronde van de Europa League. Daar had het ondanks de fraaie zege op Arsenal nog wel hulp uit Zwitserland voor nodig, maar die kwam er enigszins verrassend. Feyenoord weet wie na de zege van SS Lazio wie de belangrijkste opponent is in de strijd om de eerste plek: SS Lazio. Dat is met het oog op het onderling resultaat geen goed nieuws. 

SS Lazio - FC Midtjylland 2-1

Feyenoord weet wie normaliter de belangrijkste concurrent is in de strijd om de eerste plaats in de Europa League. Omdat alle ploegen aan het begin van de vijfde ronde op vijf punten stonden, kon het nog alle kanten op en was er van enige logica in de poule geen sprake. SS Lazio was zeker na de eerste speelronde tegen Feyenoord de favoriet voor de eerste plek in de poule en is voorlopig de grootste concurrent door diens zege van FC Midtjylland.

Zo makkelijk als tegen Feyenoord ging het donderdagavond in eigen huis overigens zeker niet, want de formatie van Maurizio Sarri kwam via vermeend Ajax-target Gustav Isaksen al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Maar door doelpunten van Sergej Milinkovic-Savic na ruim een half uur en Pedro in het tweede bedrijf werd het tij gekeerd en meldt SS Lazio zich aan kop van de groep.  

FC Zürich - FK Bodo/Glimt 2-1

Het al uitgeschakelde FC Zürich heeft PSV donderdagavond een fraai handje kunnen helpen in de strijd om de volgende ronde van het Europa League-toernooi veilig te stellen. De Zwitsers boden vanaf de eerste minuut beduidend meer partij dan in de voorgaande poule-duels, waarin met 1-5 en 5-0 werd verloren van PSV. De Noorse ploeg die vooral in eigen huis ijzersterk is - al liet Arsenal na veertien ongeslagen duels in eigen stadion zien dat de ploeg te verslaan is in Noorwegen - kwam via Amahl William Pellegrino nog wel op voorsprong, maar die niet vasthouden en gingen uiteindelijk zelfs onderuit. 

Door de overwinning van PSV is het verschil gegroeid naar zes punten en daardoor zijn de Eindhovenaren niet meer te achterhalen in Groep A van de Europa League. Omdat het onderling resultaat met Arsenal in het voordeel van PSV is, is de eerste plek nog wel haalbaar voor de de formatie van Ruud van Nistelrooij. Als FC Zürich volgende week ook voor een stunt (gelijkspel kan genoeg zijn) zorgen tegen The Gunners en PSV wint in Noorwegen, is zelfs het ontlopen van de tussenronde nog mogelijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen