'Onder Koeman doorgebroken talent baalt van situatie onder Xavi'

27 oktober 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona moet vrezen voor het vertrek van Ansu Fati (19). De jonge buitenspeler was vorig seizoen onder Ronald Koeman en de jaren daarvoor een van de revelaties, maar is onder Xavi vooral invaller. Daardoor is hij niet tevreden en kijkt zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes serieus naar zijn opties.

Dat schrijft dagblad SPORT althans. Mendes zou bij de clubleiding dreigen dat Fati wil vertrekken als hij niet meer speeltijd krijgt van Xavi. Door de enorme concurrentie voorin viel hij van zijn zestien wedstrijden liefst dertien maal in, terwijl hij in de drie basisplekken die hij wél kreeg, voortijdig werd gewisseld. Mendes wilde dat hij in het komende half jaar een andere status krijgt, anders dreigt een zomer vertrek voor de speler die wordt gezien als het grootste talent van de Catalanen in de afgelopen tien jaar.

FC Barcelona heeft overigens wel een uitstekende onderhandelingspositie als Fati, die de jongste doelpuntenmaker in de boeken staat van La Liga, daadwerkelijk wil verkassen. Want de Catalaanse grootmacht heeft de international van Spanje namelijk nog tot 2027 vastliggen en hij heeft een afkoopsom van één miljard euro in zijn contract staan. In de afgelopen jaren kampte Fati wel met veel blessureleed, waardoor Xavi naar eigen zeggen ietwat voorzichtig is. 

Lees ook: Frenkie de Jong en Memphis krijgen slecht nieuws bij FC Barcelona

Voorselectie Spanje

Verder staat de talentvolle aanvaller Fati op de lijst van de voorselectie van de nationale ploeg van Spanje voor het WK in Qatar, ondanks dat hij geen vaste plaats heeft. Tot dusver speelde Fati vier interlands, waarin hij eenmaal scoorde. Ook linksback Alejandro Baldé (19) is opgenomen in het voorlopige keurkorps van Luis Enrique: hij speelde tot dusver nog geen enkele interland voor Spanje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen