Slot rekent zich nog niet rijk: "Dat is sinds 2014 niet gebeurd"

27 oktober 2022, 16:21

Als Feyenoord vanavond het uitduel tegen Sturm Graz weet te winnen, dan vindt trainer Arne Slot dat tegenover het AD een "geweldige prestatie". De oefenmeester beseft dat de 6-0 thuisoverwinning die zijn ploeg eerder dit seizoen tegen de Oostenrijkers behaalden geen enkele garantie voor het uitduel bieden.

"Winnen hier is moeilijk", zegt Slot onomwonden. "Feyenoord won in 2014 voor het laatst een uitwedstrijd in de poulefase van de Europa League", voegt hij daar met gevoel voor historie aan toe. Hij doelt daarmee op de overwinning die de Rotterdammers in dat jaar in de laatste poulewedstrijd behaalden in België, waar Standard Luik met 0-3 werd verslagen door treffers van Jens Toornstra, Jean-Paul Boëtius en Elvis Manu.

"We weten dat hier in Graz winnen zorgt voor Europese overwintering", vervolgt Slot. "Al is het afwachten of het Europea League of Conference League is." En dat zou volgens de trainer een niet te onderschatten prestatie zijn, "zeker na de transferzomer die achter ons ligt. We zijn zoveel spelers kwijtgeraakt", herinnert Slot aan de exodus van afgelopen zomer. Feyenoord raakte toen maar liefst zeven spelers kwijt die in de finale van de Conference League tegen AS Roma mochten starten.

Trauner en Hancko onverstoorbaar

Verdediger Gernot Trauner komt in dezelfde krant ook aan het woord. Ook hij waarschuwt voor al te veel optimisme na de oorwassing die Sturm Graz in Rotterdam kreeg. "We zijn niet zo dom om te denken dat het weer net zo zal lopen als in de Kuip", zegt hij. Hij krijgt daarin bijval van zijn collega David Hancko: "Deze groep is absolutely crazy", vindt de Tsjech. "Bij elke club zit de druk er vol op. Iedereen moet, niemand mag iets laten liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen