Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Walemark in basis verwacht

27 oktober 2022, 08:46

Feyenoord kan donderdagavond in Oostenrijk een grote stap zetten naar Europese overwintering. Bij een overwinning op Sturm Graz zijn de Rotterdammers in ieder geval zeker van een vervolg in de Conference League, maar ligt ook de weg naar een vervolg in de Europa League nog helemaal open. Met deze elf namen gaat Feyenoord op zoek naar de drie punten. 

In Graz moet Feyenoord de kater van het 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard van afgelopen weekend zien weg te spoelen. In dat duel liet trainer Arne Slot Lutsharel Geertruida op het middenveld starten, waardoor de Noor Marcus Pedersen de rechtsbackpositie mocht bekleden waarop Geertruida normaal gesproken start. Halverwege het duel met de Limburgers, toen Feyenoord tegen een 0-1 achterstand aankeek, repareerde Slot zijn defensie door Patrik Walemark voor Pedersen te brengen, en Geertruida terug naar zijn vertrouwde positie te halen.

Naar verwachting is Geertruida in Graz opnieuw rechts achterin te bewonderen. Ook het centrum van de verdediging onderging halverwege de vorige wedstrijd een metamorfose. Jacob Rasmussen mocht starten naast Gernot Trauner, maar werd halverwege vervangen voor linksback Marcos López, waardoor de Tsjech David Hancko van de linkerkant naar het centrum verhuisde. Vermoedelijk kiest Slot tegen Sturm Graz voor diezelfde López als linksachter, waardoor Hancko en Trauner ook in Graz het centrum zullen vormen.

Op het middenveld zijn Quinten Timber en Orkün Kökcü zeker van een basisplaats. Vermoedelijk worden zij in Graz bijgestaan door Sebastian Szymanski, tegen Fortuna nog buitenspeler. De vrijgekomen plaats op de rechtervleugel zal in dat geval weleens naar Walemark kunnen gaan. Javairo Dilrosun, die de 1-1 tegen Fortuna voor zijn rekening nam, lijkt zeker van de linkervleugel. In de spits lijkt Santiago Giménez voorlopig de voorkeur te blijven krijgen boven Danilo, al kiest Slot er bijna elke week wel voor om de Braziliaan er voor de Mexicaan in te brengen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Szymanski, Kökcü; Walemark, Giménez, Dilrosun

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen