Brobbey voelt de pijn na verlies: "Ze hebben maar één kans nodig"

27 oktober 2022, 07:43

Na de ruime nederlaag in eigen huis tegen Liverpool (0-3) blijft bij Brian Brobbey het gevoel hangen dat er meer in had gezeten. Ajax werd zeker in de tweede helft grotendeels overlopen, maar had in de openingsfase zelf een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Bij RTL 7 uit Brobbey zijn teleurstelling over de uitschakeling in het miljardenbal.

"We wilden winnen, maar dat is niet gelukt", begint Brobbey. "De eerste twintig minuten waren top. Als we hadden gescoord, wordt de wedstrijd anders. Zij scoorden wel". In de eerste helft kregen onder meer Steven Berghuis en Dusan Tadic grote kansen op de 1-0 voor Ajax, maar was het uiteindelijk Mohammed Salah die Liverpool in de 43e minuut op voorsprong schoot.

De gemiste kansen zorgen dan ook voor extra zeer bij de jonge spits, die woensdagavond in de basis mocht beginnen bij Ajax. Vooral de effectiviteit van Liverpool deed Ajax de das om volgens Brobbey. "Het deed veel pijn. Zij hebben maar één kans nodig", aldus de Ajacied, die ook zag dat de tegendoelpunten de wedstrijd veranderden. "Na de 0-3 was het wel klaar. Het koppie ging omlaag, maar we moeten we hiervan leren.

Ajax uitgeschakeld

Dankzij de nederlaag is Ajax definitief uitgeschakeld in de Champions League en zal het naar alle waarschijnlijkheid na de winter in de Europa League uitkomen. De Amsterdammers hebben de laatste vier wedstrijden in Europa verloren, waardoor de kritiek op de ploeg van Alfred Schreuder toeneemt. Toch is Brobbey gemotiveerd richting de komende wedstrijden met Ajax. "Op naar de volgende wedstrijd. Als we iedere wedstrijd spelen zoals de eerste twintig minuten, kunnen we ver komen", aldus de spits.

Lees ook: Dusan Tadic noemt nederlaag pijnlijk: "Eerste helft waren we beter"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen