Napoli blijft in race voor perfecte score; ex-speler Excelsior scoort

26 oktober 2022, 22:58

Napoli heeft zich woensdagavond verzekerd van groepswinst in poule A. De Italiaanse koploper had geen kind aan het Rangers van Giovanni van Bronckhorst, dat met 2-0 onderuit ging op bezoek in Napels en daardoor nu officieel is uitgeschakeld in Europa. Napoli heeft nog geen punt verspeeld in de Champions League-groepsfase.

De sterk presterende Italianen stonden al na een kwartier op een 2-0 voorsprong, dankzij twee treffers van spits Giovanni Simeone. Een nieuwe monsterscore lag voor de hand, maar na het verdubbelen van de score haalde Napoli de voet van het gaspedaal. Met vijftien punten uit vijf duels is Napoli nog wel in de race om zich bij een select groepje clubs te voegen: slechts een paar ploegen kregen het voor elkaar om alle duels in de groepsfase van de Champions League te winnen.

Tottenham Hotspur - Sporting CP 1-1

Marcus Edwards, kennen we 'm nog? Bij doorgewinterde voetballiefhebbers zal ongetwijfeld een belletje gaan rinkelen. De Engelse aanvaller speelde in het seizoen 2018/2019 nog op huurbasis bij Excelsior, nu schittert hij in de Champions League. Uitgerekend tegen zijn oude club Tottenham Hotspur kwam Edwards tot scoren. Sporting, dat Jeremiah St. Juste miste, won echter niet. Rodrigo Bentancur kopte zijn ploeg naar een 1-1 remise. In de blessuretijd keurde de scheidsrechter een late goal van Harry Kane af.

[tweet,ZS_Voetbal/status/1585352646206029826

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen 2-2

Bayer Leverkusen mag in de laatste speelronde van de Champions League-groepsfase nog hopen op een Europa League-ticket. Daarvoor moeten de Duitsers volgende week winnen van Club Brugge en hopen dat Atlético Madrid punten morst. Leverkusen, waar Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis begonnen, hielp Club Brugge wel een handje. De Belgen staan ondanks de nederlaag tegen Porto voor de eerste keer in de knock-outfase van de Champions League. Het duel in Madrid eindigde namelijk in 2-2.

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen