"PSG is om deze reden echt niet goed genoeg voor CL-winst"

26 oktober 2022, 13:05

De galavoorstelling die Paris Saint-Germain dinsdagavond weggaf tegen Maccabi Haifa (7-2) heeft Peter Schmeichel niet kunnen overtuigen van de kracht van het elfatal van Christophe Galtier. Als analist bij CBS Sports gaf de Deense oud-keeper van onder andere Manchester United aan dat het elftal daarvoor defensief niet goed genoeg is.

"Als ze met 4-0 voorstaan, wordt het ineens 4-2", stipt Schmeichel aan. "Ze moeten zóveel scoren om wedstrijden te winnen." Bovendien vindt de Deen dat in het verdedigende aspect ook het grote nadeel ligt van het supertrio voorin, Messi-Neymar-Mbappé. "Als je in het stadion zit zie je pas hoe weinig zij bijdragen aan de verdediging", stipt Schmeichel aan.

Daarin verschilt PSG volgens Schmeichel wezenlijk van de concurrentie. "Bij Bayern München  en Manchester City zie je dat er met elf spelers wordt aangevallen én verdedigd." Dat zou in de ogen van Schmeichel weleens de doorslag kunnen geven als de knockoutfase van het toernooi straks begint: "Één wedstrijd tegen Real Madrid of Manchester City is al genoeg om uitgeschakeld te worden", besluit hij.

Recht van spreken

Schmeichel heeft als ervaringsdeskundige enig recht van spreken. De vader van OCG Nice-keeper Kasper Schmeichel was vooral succesvol als keeper van Manchester United. Met die club veroverde hij in 1999 de Champions League. Ook won hij maar liefst vijf keer de landstitel in zijn periode bij The Reds. Schmeichel stond bovendien tussen de palen toen Denemarken in 1992 verrassend de Europese titel veroverde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen