Trotse Schmidt blijft bescheiden bij indrukwekkend Benfica

26 oktober 2022, 08:30

Benfica plaatste zich gisteren met een 4-3 zege op Juventus voor de laatste zestien van de Champions League. Het elftal van Roger Schmidt verloor nog altijd geen enkele wedstrijd dit seizoen, en maakte dinsdag tegen de Italianen wederom indruk. De voormalige PSV-trainer heeft zich na afloop bescheiden opgesteld over zijn eigen aandeel in het succes: "Dit heeft niets met mij als persoon te maken."

Schmidt voelt zich na twee wisselvallige seizoenen in Eindhoven als een vis in het water in Lissabon. De Duitser vindt echter niet dat de credits voor de goede prestaties hemzelf toekomen: "Het gaat erom wat de spelers op het veld laten zien. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest", zei hij na de wedstrijd tegen Juve.

De 4-3 van dinsdagavond was volgens Schmidt "misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding", zo gaf hij na afloop toe. Zijn ploeg stond binnen een uur al met 4-1 voor, maar moest in de slotfase nog twee tegentreffers incasseren, waardoor de uitslag voor Juventus wellicht net wat dragelijker werd.

"Als je na vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League al zeker bent van de knockout-fase, dan doe je het goed", beseft Schmidt. "Mijn dank gaat uit naar de spelers én de fans, voor hun geweldige ondersteuning." Als Benfica ook het laatste groepsduel met Maccabi Haifa wint, verbreekt het het eigen puntenrecord in het miljoenenbal, maar daar is Schmidt minder mee bezig. "De geschiedenis is interessant, maar in onze voorbereiding op een wedstrijd is dat niet belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We kunnen nu wel concluderen dat de trainer afhankelijk is van de spelers. Want bij PSV heeft hij het met zijn aankopen het slecht gedaan net als RVN nu.

Grozzer21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

slecht gedaan? je wordt 2 jaar achter elkaar 2de achter ajax dat in alles veel meer mogelijkheden heeft dan psv en niet te vergeten een ingespeeld elftal heeft hij moest een geheel nieuwe speelstijl inbrengen en daarnaast heeft die ook de beker gewonnen dus slecht gedaan is gewoon dom gelul van je

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat slecht want hij had mooi aanvallend spel beloofd en je doet net alsof Ajax onverslaanbaar is maar dat is niet zo

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen